18 oktober 2024
Thumbnail voor Travel Trend bezoekt Sri Lanka: ‘Olifanten spotten, tempels en een bijzondere treinrit’

Travel Trend bezoekt Sri Lanka: ‘Olifanten spotten, tempels en een bijzondere treinrit’

Travel Trend is momenteel met een groep reisagenten op studiereis in Sri Lanka. “De reisagenten zijn enthousiast en verrast over de veelzijdigheid van dit compacte land”, zo laat Travel Trend weten.

“Op het programma staat onder meer olifanten spotten in Minneriya en Yala National Park, een bezoek aan diverse prachtige tempels in Dambulla en Kandy, een beklimming van de Leeuwenrots en een hike naar World’s End in Horton Plains National Park”, vertelt directeur Natasja Eshuis van Travel Trend. “Ook heeft de groep een bijzondere treinrit gemaakt van Kandy naar Nuwara Eliya en worden de komende dagen nog het plaatsje Galle, het strand van Unawatuna en Colombo bezocht.”

Sri Lanka betekent ‘Gezegend Eiland’, wat gezien de tropische natuur, wildparken, golvende theeplantages, groene rijstvelden en schitterende stranden een heel passende naam is. Daarnaast kent Sri Lanka veel historische plekken die herinneren aan de koloniale avonturen van Portugezen, Nederlanders en Engelsen. “In combinatie met de talloze boeddhistische heiligdommen op dit gezegende eiland maken deze bezienswaardigheden Sri Lanka een interessant land voor een rondreis”, aldus Eshuis.

“In Sri Lanka is afgelopen zaterdag een nieuwe president gekozen, die de uitdaging heeft om de economie van het land te stimuleren. In tegenstelling tot andere landen in Azië is de economie van Sri Lanka nog niet goed hersteld van de gevolgen van de coronacrisis. Toerisme is een belangrijke pijler voor economische groei. De studiereis komt dus precies op het goede moment”, zo vertelt Eshuis. “De reisagenten zijn vooral enthousiast en verrast over de veelzijdigheid van dit compacte land, dat alle mogelijkheden biedt voor een afwisselende rondreis.”

Beklimming van de Leeuwenrots.