9 mei 2024
Thumbnail voor TUI at Home ZRA’s leveren eigen bijdrage aan TUI Care Foundation

TUI at Home ZRA’s leveren eigen bijdrage aan TUI Care Foundation

RIJSWIJK - ZRA’s van TUI at Home reserveren maandelijks op individuele basis een bedrag voor een eigen donatie aan TUI Care Foundation. Met die bijdragen ondersteunen zij de vele projecten van de foundation op de vakantiebestemmingen. Maar ook het reisaanbod van TUI Fair Travel worden door de ZRA’s meegenomen in de reisaanvragen van hun klanten.


Steeds vaker willen reizigers het liefst dat hun vakantie bijdraagt aan de lokale economie en bevolking. Dat blijkt uit eerdere onderzoeken van TUI. Met die reden heeft de reisorganisatie sinds 2011 Fair Travel reizen in het aanbod.

TUI neemt graag het voortouw om de negatieve gevolgen van reizen zoveel mogelijk te beperken en de positieve effecten te versterken. “Het is fantastisch om te zien dat onze ZRA’s op deze manier willen bijdragen”, zegt Jeroen Otto, Manager TUI at Home. “Het toont maar weer dat we de liefde voor reizen goed kunnen combineren met verantwoordelijkheidsgevoel voor de footprint die het achterlaat.” Met de bijdrage geven de ZRA’s tegelijkertijd een signaal af naar hun eigen netwerk.

Positieve impact wereldwijd vergroot
TUI Care Foundation bouwt voort op het potentieel van de positieve kracht van toerisme. “Door vakantiegangers kennis te laten maken met lokale projecten geeft TUI Care Foundation het onderwijs voor kinderen en jongeren, beschermt natuur en milieu en geeft de lokale economie en werkgelegenheid een boost”, aldus Otto. Zo wordt de positieve impact van toerisme wereldwijd vergroot. “Denk dan aan concrete projecten als ondersteuning van wijn- en olijfboeren op Kreta, een opleiding voor jonge vrouwen op de Dominicaanse Republiek en het opleiden van Marokkaanse meiden en jongens als fietsenmaker én gids van fietstochten.”

Aan het einde van het jaar zal Jeroen Otto namens alle deelnemende ZRA’s van TUI at Home een cheque aan de TUI Care Foundation overhandigen ter ondersteuning van deze mooie projecten.