19 juli 2024
Thumbnail voor TUI België schrapt verre reizen, TUI Nederland voert ander beleid

TUI België schrapt verre reizen, TUI Nederland voert ander beleid

SCHIPHOL-RIJK - TUI België annuleert komende zomer alle pakketreizen naar bestemmingen buiten Europa. De Belgische touroperator zou populaire bestemmingen als Turkije, Tunesië en de Dominicaanse Republiek schrappen in juli en augustus. TUI Nederland-woordvoerster Petra Kok laat weten dat dit niet één-op-één geldt voor de Nederlandse tak van de touroperator.


Kok meldt aan deze site dat dit voor veel ongeruste telefoontjes zorgt op het contact center van de Nederlandse TUI. “Gelukkig is die onrust niet nodig, zowel klanten als reisagenten worden steeds op de hoogte gehouden naar welke bestemmingen wel en niet vakanties worden uitgevoerd.” Volgens Kok zijn er overeenkomsten met het beleid in Nederland, maar ook verschillen. “Dat wordt ook ingegeven door het feit dat we andere reisadviezen hebben in beide landen. Daarbij heeft TUI België ook een grotere airline en voert het veel ticket-only-vluchten uit. In Nederland is dat nauwelijks het geval, wij doen voornamelijk pakketreizen.”

Afgeschreven
De TUI Nederland-woordvoerster stelt voorop dat TUI Nederland geen vakantiereizen uitvoert naar gebieden met een oranje reisadvies. “Voor wat betreft bestemmingen binnen Europa, niet-EU, zoals Turkije; dit land heeft vooralsnog ook een oranje reisadvies, maar daar hebben we de hoop dat het reisadvies binnenkort geel wordt, waardoor we deze zomer Turkije nog niet hebben afgeschreven.” De reizen naar Turkije zijn door TUI Nederland voorlopig geannuleerd tot en met 16 juli.

Het vooruitzicht op een geel reisadvies voor Egypte, Tunesië, Kaapverdië, Gambia en Senegal is minder, waardoor TUI Nederland vakanties naar deze landen heeft geannuleerd tot en met 31 augustus. “De reizigers en reisagenten die dit betreft krijgen daar altijd persoonlijk bericht over”, gaat Kok verder. “Overigens worden er wel seat only-vluchten naar Kaapverdië uitgevoerd voor noodzakelijke reizen.”

Verre bestemmingen
Voor de Nederlandse TUI zijn verre bestemmingen als Curaçao, Bonaire en Aruba populair. Door het gele reisadvies gaan deze reizen gewoon door. “Andere bestemmingen worden inderdaad nu niet aangevlogen door ons. Naar bestemmingen als Mexico, de Dominicaanse Republiek en Jamaica vliegen we niet tot en met eind augustus”, aldus Kok. “Deze landen staan nog op oranje en het is niet waarschijnlijk dat die voor eind augustus op geel gaan. Er stond overigens maar een beperkt aantal boekingen, want deze bestemmingen hebben sinds een jaar al een negatief reisadvies vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken.”