20 juni 2024
Thumbnail voor TUI België: Vluchten met Hemelvaart ruim negentig procent volgeboekt

TUI België: Vluchten met Hemelvaart ruim negentig procent volgeboekt

ZAVENTEM - TUI België ziet deze week bijna alle geprogrammeerde vluchten volgeboekt raken met vakantiegangers. Traditioneel gezien is de week van Hemelvaart voor de touroperator een zeer populaire vakantieperiode tijdens het voorjaar. Nadat diverse bestemmingen vanuit België code oranje kregen (voor Nederland code geel), zijn de vluchten naar het zuiden opgeschaald.


Volgens TUI België ziet de touroperator ondanks het sterk gereduceerde aanbod aan bestemmingen tijdens Hemelvaart relatief mooie cijfers. Na de opheffing van het verbod op niet-essentiële reizen in België in april, noteerde de touroperator vorige week voor het eerst na lange tijd positieve cijfers in vergelijking met dezelfde week in 2019: 14 procent meer boekingen. “De hemel klaart geleidelijk op in de reissector”, aldus de Belgische touroperator.

Tijdens de verkorte werkweek met Hemelvaart kiezen ieder jaar veel Belgische reizigers ervoor om er een weekje op uit te trekken. “Zelfs in dit moeilijke voorjaar wordt deze trend bevestigd: een bezetting van maar liefst 92 procent van de beschikbare zitjes op de 87 vluchten deze week”, meldt TUI België. Op 4 mei werd naar de Spaanse bestemmingen Mallorca, Ibiza en Alicante nog een extra vlucht ingelegd en naar Tenerife en Gran Canaria werden toestellen met een grotere capaciteit aan stoelen ingezet. Ook Griekse eilanden Rhodos, Kos, Corfu, Zakynthos en Lesbos verwelkomen deze week Belgische vakantiegangers.