13 mei 2024
Thumbnail voor TUI CEO Arjan Kers verwacht met Turkije in 2024 weer op pre-coronaniveau te zitten

TUI CEO Arjan Kers verwacht met Turkije in 2024 weer op pre-coronaniveau te zitten

RIJSWIJK - TUI Group verwacht vanuit alle landen tezamen deze zomer meer dan 2,2 miljoen reizigers te brengen naar de regio’s Antalya, Dalaman, Bodrum en Izmir. Dit werd bekend gemaakt tijdens een tweetal partner events in Turkije, waarbij alle general managers van de individuele TUI landen aanwezig waren.


Tijdens de bijeenkomsten in Antalya en Dalaman werd het belang van de samenwerking met de Turkse partners benadrukt. TUI biedt al meer dan 35 jaar vakanties aan naar het land en verwacht voor het komende seizoen een recordaantal reizigers.

In de plannen van TUI wordt voor 2024 een uitbreiding van het aanbod tot 20 procent verwacht waarbij er op het moment ruim 1.500 hotels en resorts worden aangeboden in Turkije.
Arjan Kers: "Turkije is een belangrijke en geliefde bestemming voor de Nederlandse vakantieganger. Nederland stond in grootte eerder op de 5e plaats als belangrijkste markt voor Turkije. Wij waren in Nederland hard op weg weer terug te komen op een niveau van vóór corona, maar de aardbeving had ook invloed op de boekingscijfers. In 2024 verwachten we weer op pre-coronaniveau te zitten.”