9 mei 2024
Thumbnail voor TUI en SnowWorld bundelen krachten voor optimale voorbereiding op wintersportvakantie

TUI en SnowWorld bundelen krachten voor optimale voorbereiding op wintersportvakantie

RIJSWIJK - SnowWorld en TUI gaan samen Nederlandse wintersporters voorbereiden op het komende wintersportseizoen. De reisorganisatie zal nadrukkelijk zichtbaar zijn op de kleding van ski- en snowboardleraren en op de nieuwe panoramadoeken in SnowWorld in Landgraaf.


Met het boeken van een vakantie begint de voorpret vaak al. De voorpret van een wintersportvakantie wordt door de samenwerking van TUI en SnowWorld nu “nog leuker”. TUI is in 2019 de samenwerking met SnowWorld al aangegaan, maar door de coronapandemie is dit de afgelopen twee jaar op een laag pitje komen te staan. “Ik ben blij dat we nu echt van start kunnen”, meldt Martijn van der Ploeg, Head of Overland & Wintersport bij TUI. “Er liggen mooie plannen klaar om met elkaar de Nederlanders optimaal te bedienen en voor te bereiden op hun sneeuwvakantie.”

Slecht voorbereid
Volgens Remco Klein, Commercieel Directeur bij SnowWorld, schiet een goede voorbereiding voor een wintersportvakantie er wel eens bij in. “Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse wintersporters zich onvoldoende voorbereiden op hun wintersportreis. 15 procent weet bijvoorbeeld niet hoe ze hun sneeuwkettingen moeten omleggen en veel te veel Nederlanders storten zich op dag 1 al, na een jaar zonder oefening, direct van de hoge pistes. Door thuis al een paar keer de ski’s of snowboard onder te binden of een paar lessen te nemen, begin je goed voorbereid aan je vakantie. Bovendien kun je door van te voren les te nemen op een verantwoorde manier een veel groter deel van het skigebied tijdens je vakantie ontdekken.”