16 juni 2024
Thumbnail voor TUI: extra vliegtuigen en veel vertrekkers op korte termijn

TUI: extra vliegtuigen en veel vertrekkers op korte termijn

SCHIPHOL – Sinds vannacht officieel bekend werd dat een aantal vakantiebestemmingen van code oranje naar code geel of groen zijn veranderd, ziet touroperator en luchtvaartmaatschappij TUI Nederland het aantal boekingen voor de korte termijn fors toenemen. Er worden dan ook extra vliegtuigen ingezet, waaronder de Boeing 737 MAX, meldt de organisatie.


"Sinds de persconferentie van de Nederlandse minister-president Mark Rutte op dinsdag zagen we al dat de boekingen voor de zomervakantie weer op gang kwamen. Vandaag zien we dat er vooral voor de korte termijn wordt geboekt met vertrek eind mei en begin juni”, meldt TUI-woordvoerster Petra Kok.

“Vanaf woensdag vliegen we in combinatie naar Gran Canaria en Tenerife met pakketvakanties. We breiden verder uit naar Griekse bestemmingen waaronder Rhodos, Kos en Zakynthos. Nu we weer met de Boeing 737 MAX kunnen vliegen kunnen we snel opschalen”, vervolgt de woordvoerster.

TUI breidt verder het aantal vluchten uit naar Curaçao en Aruba. Op dit moment wordt er tweemaal per week gevlogen, dat wordt volgende week vijfmaal per week en na twee weken weer dagelijks. De vluchten worden steeds in combinatie uitgevoerd.

Reisbureau
TUI raadt vakantiegangers die op reis willen aan om naar een reisbureau te gaan, omdat men daar over de laatste informatie beschikt op het gebied van restricties en beschikbaarheid.

Ook luchtvaartmaatschappij KLM ziet de vraag sterk toenemen. Dat begon al direct na de persconferentie van dinsdag, vertelde een woordvoerster van KLM aan dit medium.