23 juli 2024
Thumbnail voor TUI fly beleeft nog weinig plezier aan ingehuurde Amerikaanse A320’s

TUI fly beleeft nog weinig plezier aan ingehuurde Amerikaanse A320’s

SCHIPHOL - Vakantievlieger TUI fly heeft tot nu toe nog weinig plezier beleefd aan de twee Airbus A320’s die van het Amerikaanse GlobalX worden gehuurd. De toestellen staan al bijna anderhalve week aan de grond op Schiphol, bij andere partijen ingehuurde vliegtuigen nemen het werk over.


Het is tijdens het hoogseizoen topdrukte voor TUI fly. Dat betekent dat er, naast de eigen vloot, zoals elk jaar extern capaciteit wordt ingehuurd. Op Rotterdam The Hague Airport staan twee Boeing 737’s van het Canadese Sunwing Airlines gestationeerd, en vanaf Schiphol zouden twee Airbus A320’s van GlobalX gaan vliegen.

De A320’s kwamen begin juli op Schiphol aan, maar na een handvol vluchten staan ze stil op het U-platform op de luchthaven. Tegelijk worden er grotere A330’s ingehuurd van AELF Flight Service (Malta) en Gullivair (Bulgarije). Ook de bestaande partner Wamos Air levert een extra A330 en het Maltese Airhub Airlines zette een paar keer een A340 voor TUI fly in.

“Er zijn wat plooien die moeten worden gladgestreken met het papierwerk om Europese vluchten te mogen uitvoeren. Technisch is er niets mis met de toestellen”, laat een TUI-woordvoerder desgevraagd weten. Wanneer de A320’s inzetbaar zijn is nog niet bekend.