19 juni 2024
Thumbnail voor TUI fly in de meivakantie van Schiphol naar New York Newark

TUI fly in de meivakantie van Schiphol naar New York Newark

Nederlanders kunnen in de meivakantie met TUI fly op vakantie gaan in New York. De luchtvaartmaatschappij vliegt dan twee keer van Schiphol naar luchthaven Newark met een Boeing 787 Dreamliner.


De eerste vlucht vertrekt op 30 april 2024 om 15 uur vanaf Schiphol en landt om 17:25u lokale tijd op Amerikaanse bodem. Op 7 mei keren de vakantiegangers weer terug: hun vlucht vertrekt om 17:45u van Newark naar Schiphol, waar de Boeing de volgende ochtend om 07:35u aankomt.

De reden voor deze speciale vluchten is dat een Amerikaanse klant de Boeing 787 gehuurd heeft om met een grote groep van Newark naar Europa te vliegen en weer terug. Om de zogeheten empty legs, de lege vluchten de andere kant op, te benutten worden die opengesteld voor vakantiegangers.

“Om aan de empty legs van deze vlucht een zinvolle invulling te geven, bieden we de mogelijkheid om een startpakket te boeken”, legt een woordvoerder uit. Dat pakket wordt aangeboden vanaf 799 euro, inclusief 1 hotelovernachting. Voor de andere nachten kunnen mensen zelf wat boeken.