13 mei 2024
Thumbnail voor TUI fly start vluchten van Antwerpen naar derde bestemming in Marokko

TUI fly start vluchten van Antwerpen naar derde bestemming in Marokko

TUI fly vliegt komende zomer van Antwerpen naar Oujda. Dat wordt de derde Marokkaanse bestemming die de luchtvaartmaatschappij op de regionale luchthaven aanbiedt, na Tanger en Nador. In totaal staan er vijftien routes in de zomerdienstregeling.

Volgens TUI wordt met de Oujda-vlucht ingespeeld op een groeiende vraag naar tickets vanuit de lokale Marokkaanse gemeenschap. Vanaf 26 juni wordt er twee keer per week op de nieuwe route gevlogen, op woensdag en zondag.

De heenvlucht vertrekt om 22.30 uur van Antwerpen naar Oujda, en komt daar om 00.25 aan. De terugvlucht gaat de volgende dag om 3.00 uur in de ochtend en landt om 6.55 op de luchthaven van Antwerpen.

TUI fly voert haar Antwerpen-vluchten uit met de Embraer E195-E2, die vorig jaar in gebruik werd genomen. Aan boord is plaats voor 136 passagiers.

Naast de genoemde drie Marokkaanse bestemmingen ziet de zomerdienstregeling van TUI fly op de luchthaven van Antwerpen er als volgt uit: Alicante, Malaga, Murcia, Mallorca, Ibiza, Gran Canaria, en Tenerife (Spanje), Split (Kroatië), Heraklion (Griekenland), Antalya (Turkije) en Tel Aviv (Israël, onder voorbehoud vanaf 23 september). Voor het winterseizoen is Innsbruck (Oostenrijk) als bestemming aangekondigd.

TUI vervoert vanaf Antwerpen niet alleen Belgen, maar ook steeds meer reizigers uit de zuidelijke provincies van Nederland, waaronder Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant.