23 mei 2024
Thumbnail voor TUI fly voert frequentie naar Curaçao flink op

TUI fly voert frequentie naar Curaçao flink op

SCHIPHOL - TUI fly verhoogt de vliegfrequentie tussen Amsterdam en Curaçao per 1 juli naar dertien vluchten per week. Dat bevestigt moederbedrijf TUI aan dit medium. Voorwaarde is wel dat het testbeleid op het eiland wordt aangepast. Op dit moment moeten bezoekers uit Nederland drie dagen na aankomst op het eiland getest worden.

Momenteel vliegt TUI fly dagelijks van Amsterdam naar Curacao, maar de frequentie neemt vanaf juli dus flink toe. “We studeren zelfs op veertien vluchten per week”, meldt woordvoerster Petra Kok van TUI zaterdag tegenover deze site. De vluchten tussen Amsterdam en Curaçao worden op een aantal dagen in de week uitgevoerd met een stop op Aruba of Bonaire.

Iedereen vanaf zeven jaar moet maximaal 72 uur voor vertrek naar het eiland een PCR-test laten afnemen. De mail van HealthCheckCenter heeft een reiziger nodig als bewijs negatief getest te zijn. Op dag drie van het verblijf is de reiziger bovendien verplicht een antigeentest af te laten nemen. Dit geldt voor reizigers vanaf zeven jaar die in de afgelopen zes maanden niet positief zijn getest.

“We zijn in gesprek met de overheid van Curaçao over versoepelingen van de verplichte antigeentest die drie dagen na aankomst wordt afgenomen”, meldt Muryad de Bruin, vertegenwoordiger van de Curaçao Tourist Board (CTB) in Nederland, aan deze site.