16 september 2024
Thumbnail voor TUI haalt reizigers met bussen op van Eindhoven en laat ze vertrekken vanuit Brussel

TUI haalt reizigers met bussen op van Eindhoven en laat ze vertrekken vanuit Brussel

TUI wijkt voor een TUI fly-vlucht die vanaf Eindhoven had moeten vertrekken, uit naar Brussel. De passagiers van deze vlucht worden met bussen van Eindhoven naar Brussel gebracht, laat een woordvoerster van de reisorganisatie weten.

Zo wil TUI ervoor zorgen dat de passagiers alsnog op reis kunnen gaan, ondanks de grote storing waardoor het vliegverkeer op Eindhoven stilligt. Het gaat om vlucht OR1681, die vanochtend om 08.20 uur had moeten vertrekken richting Tenerife. Ook Ryanair zorgt op bepaalde vluchten voor een alternatief en laat reizigers vertrekken van Weeze Airport. 

Later op de dag staat nog een TUI fly-vlucht gepland, met als bestemming Heraklion. "Afhankelijk van hoe dan de situatie op Eindhoven Airport is, bekijken we of deze vanaf Eindhoven kan vertrekken of dat we ook voor deze vlucht moeten uitwijken naar een andere luchthaven", verklaart de woordvoerster. "Voor de TUI-reizigers die met een Transavia-vlucht zouden vertrekken zoeken we ook alternatieven."

Vast op Eindhoven
Transavia kan geen vluchten vanaf Eindhoven omleiden naar andere luchthavens, omdat verschillende toestellen van de maatschappij vast staan op Eindhoven Airport. Op die luchthaven is door een grote storing op een netwerk van Defensie tot in ieder geval 17.00 uur geen vliegverkeer mogelijk.

Transavia is wel druk aan het zoeken naar oplossingen voor passagiers. Volgens een woordvoerder is het gelukt om een vervangend toestel te vinden voor een vlucht naar Alicante, die woensdagochtend eigenlijk vanaf Eindhoven had moeten vertrekken. Die vlucht vertrekt daardoor vanaf Schiphol. Maar voor andere vluchten lijkt eenzelfde oplossing lastig.