10 mei 2024
Thumbnail voor TUI helpt ABC-eilanden aan laadpalen voor elektrische auto’s

TUI helpt ABC-eilanden aan laadpalen voor elektrische auto’s

WILLEMSTAD - Reisorganisatie TUI investeert in het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto's op Curaçao, Aruba en Bonaire. Het initiatief komt voort uit TUI's Fair Travel activiteiten, waarbij rekening wordt gehouden met lokale bevolking en economie, hotelkeuze en investeringen in de verduurzaming van mobiliteit. Elke reiziger die een Fair Travel reist boekt, draagt 2 euro bij en TUI voegt daar zelf 2 euro aan toe.


Curaçao, Aruba en Bonaire zijn op dit moment zeer belangrijke bestemmingen voor TUI, de reisorganisatie brengt er vele reizigers naar toe. De reisorganisatie wil de lokale bevolking mee laten profiteren van het commerciële succes op de eilanden. Op dit moment zijn er nog nauwelijks elektrische auto’s op de ABC-eilanden, wat grotendeels veroorzaakt wordt door het feit dat er nauwelijks oplaadpunten zijn.

In samenwerking met het lokale bedrijf Dynaf worden vanaf komend voorjaar 55 laadpalen geplaatst, 30 op Curaçao, 15 op Aruba en 10 op Bonaire. Ze komen te staan op diverse plaatsen, zowel bij hotels als bij 'logische' locaties als een supermarkt en populaire toeristische hotspots. Ook worden er enkele oplaadpalen met een zogenaamde solar carport geplaatst op plaatsen waar de elektriciteit niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld bij verder weg gelegen stranden.

Groener vervoer
Arjan Kers, General Manager TUI Nederland: “Voor het toerisme van de toekomst is het van belang nu al te investeren in initiatieven die verduurzaming ondersteunen. Er lopen ook al projecten samen met TUI Care Foundation zoals de verwerking van plastic afval met Green Phenix. Maar met deze grote investering in het plaatsen van laadpalen, willen we direct bijdragen aan groener vervoer. Wij hebben de eerste stap gezet, nu zijn de autoverhuurders en autoverkopers aan zet om te zorgen dat het elektrische wagenpark uitgebreid wordt.”

Dinsdag (20 december) is het project officieel gelanceerd in het bijzijn van de Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper en de Minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje. Arjan Kers, General Manager TUI Nederland, onthulde samen met hen de eerste TUI laadpaal die meteen symbolisch in gebruik werd genomen door een elektrische auto aan te sluiten.