20 mei 2024
Thumbnail voor TUI: meivakantie wordt steeds populairder

TUI: meivakantie wordt steeds populairder

TUI Nederland ziet 10 procent meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De meivakantie wordt vooral steeds populairder als zonvakantie.

"Veel Nederlanders zijn de winter en het kwakkelweer zat en krijgen zin in de zomer en in zon. Het lenteklimaat op veel zuidelijke bestemmingen biedt al een mooie garantie op fraai weer, zonder al te veel hitte", aldus TUI. De reisorganisatie deelt een top 5-overzicht per type vakantie:

Zonvakanties:
1. Spanje
2. Griekenland
3. Turkije
4. Egypte
5. Portugal
Vooral Turkije wint aan populariteit als meivakantiebestemming, met een stijging van 25 procent in het aantal boekingen ten opzichte van vorig jaar. Egypte is ook een opvallende stijger, met maar liefst 40 procent meer Nederlandse bezoekers dan het voorgaande jaar

Verre Vliegvakanties:
1. Curaçao
2. Bonaire
3. Bali
4. Mexico (Cancun)
5. Dubai
Curaçao blijft de favoriet voor verre zonvakanties, gevolgd door Bonaire en Bali. Interessant is de groeiende populariteit van Zanzibar in Tanzania, met een opmerkelijke stijging van 62 procent ten opzichte van vorig jaar.

Stedentrips:
1. New York
2. Valencia
3. Londen
4. Parijs
5. Rome
New York is dé citytripbestemming voor de meivakantie, En Valencia is nu officieel de publiekslieveling onder de Spaanse steden.

Autovakanties:
1. Denemarken
2. Italië
3. Spanje
4. Frankrijk
5. Nederland
Ruim 70 procent meer Nederlanders dan vorig jaar trekken er met de auto op uit in de meivakantie. Denemarken is de favoriete bestemming, met Billund (thuisbasis van Legoland) als grote trekpleister voor gezinsvakanties.

"En voor wat betreft rondreizen zien we dat IJsland al jaren stijgend is qua populariteit en dat het deze meivakantie het zelfs de meest geboekte rondreis is in ons aanbod", aldus TUI.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.