10 mei 2024
Thumbnail voor TUI opent 15-tal nieuwe retaillocaties

TUI opent 15-tal nieuwe retaillocaties

SCHIPHOL - TUI opent de komende maanden een 15-tal nieuwe retaillocaties. Dat meldt TUI’s Head of Retail, Suzanne Goossen, in gesprek met Reisbizz.nl. Het gaat hierbij in een aantal gevallen om voormalige D-Reizen-kantoren. Volgens Goossen is er momenteel zo veel vraag naar reizen dat de tijd rijp is om door te pakken.


“Het gaat niet in alle gevallen om voormalige reisretail-kantoren, maar het overgrote deel wel. Ook openen we outlets op plaatsen die daarvoor een andere retailbestemming hadden. We hebben recent kantoren geopend in Hulst, Schagen en Etten-Leur en openen kantoren in Almere-Buiten, Deventer en Barendrecht. Andere locaties worden de komende tijd bekendgemaakt”, meldt Goossen.

TUI-Nederland directeur Arjan Kers vult aan: “Bij de locaties die we overnemen waar een reisretail-locatie zat, hebben we inzicht in wat de TUI-omzet was. Onder meer door deze te extrapoleren kunnen we een goede inschatting maken van de potentie."

Goossen: “Als je kijkt naar de overname van de voormalige D-Reizen-locaties, dan is het ongelofelijk fijn dat we voormalige medewerkers van die keten weer aan een baan kunnen helpen".

Volgens TUI's Head of Retail is het erg druk en kunnen klanten daardoor soms niet geholpen worden in de kantoren. “De vraag is enorm, ook naar verre reizen. De behoefte om op reis te gaan is simpelweg erg groot. We zitten daardoor ook wat krapper qua personeel en zoeken naar nieuwe medewerkers buiten de reisbranche. Als je passie voor reizen hebt en echt dienstverlenend bent, dan leren wij je alles over het reisvak en de bestemmingen.”

Goossen voegt daaraan toe dat ze voor de toekomst niet alleen kijkt naar de winkelstraat, maar ook naar alternatieve locaties om een reisbureau te openen.

Op dit moment heeft TUI zo'n 140 reisbureaus. Het reisbedrijf moest er een handvol sluiten vanwege de coronacrisis, maar ze zijn nu weer hard nodig.