9 mei 2024
Thumbnail voor TUI opent nieuw en duurzaam kantoor op Curaçao

TUI opent nieuw en duurzaam kantoor op Curaçao

WILLEMSTAD - Reisorganisatie TUI heeft een gloednieuw en behoorlijk duurzaam nieuw kantoor geopend aan de Schottegatweg op Curaçao. TUI Nederland-topman Arjan Kers en diverse regeringsvertegenwoordigers waren aanwezig bij de feestelijke opening.


“Het geheel is ontwikkeld met de TUI Way of Working in het hoofd. Het draait in het pand om transparantie en inspiratie. Geen dichte kantoren, maar een open werkplek, met veel gebruik van glas. Een leuke plek om heen te gaan, met comfortabele banken, standing desks en een heerlijk balkon met zitzakken om even écht te pauzeren”, zegt Rick van der Pluijm, Head of TUI Dutch Caribbean & Suriname.

TUI-directeur Arjan Kers

“We zien, nu we er een maand in zitten, het resultaat in de vorm van heel veel lachende gezichten van collega’s. Een geweldige werkplek, voor een geweldig team. We zijn klaar voor de toekomst op Curaçao en ik ben enorm trots dat we dat met dit pand laten zien.”

Bij de bouw is veel rekening gehouden met duurzaamheid. Zo staan er op het dak 164 zonnepanelen, die negentig procent van de benodigde stroom in het gebouw kunnen leveren. Daarnaast is het pand extra goed geïsoleerd om het energieverbruik laag te houden. “We vergelijken het met een koelbox.”

De totale bouwtijd van het nieuwe hoofdkantoor van TUI Dutch Caribbean was 18 maanden en biedt plaats aan zo’n 100 medewerkers.