10 mei 2024
Thumbnail voor TUI plaatst eerste laadpaal op Curaçao: ‘Verduurzaming stimuleren’

TUI plaatst eerste laadpaal op Curaçao: ‘Verduurzaming stimuleren’

WILLEMSTAD - TUI heeft de eerste laadpaal geplaatst bij het TUI hoofdkantoor op Curaçao. In december vorig jaar kondigde de reisorganisatie aan om in samenwerking met Dynaf 55 laadpalen voor elektrisch vervoer op de ABC-eilanden te plaatsen. TUI wil op deze manier verduurzaming op het eiland stimuleren.


TUI beschikt op het eiland inmiddels ook over een eigen elektrische auto die gebruikt kan worden door het personeel als zij op pad moeten. Rick van der Pluijm, Head of TUI Dutch Caribbean, is erg trots op de plaatsing van de eerste laadpaal. “Met een sterke laadpaalinfrastructuur kan er eindelijk zonder zorgen elektrisch gereden worden op de eilanden. We hopen dan ook dat onze toeristen zich binnenkort massaal elektrisch verplaatsen en we zo de impact op de eilanden, net als bij onze andere duurzaamheidsprojecten, kunnen minimaliseren.”

Laadpalen
In totaal worden er dertig laadpalen op Curaçao geplaats. De volgende palen worden de komende weken op verschillende plekken op het eiland neergezet, waaronder bij Avila Beach Hotel, Chogogo Dive & Beach Resort en Papagayo Beach Resort. Na Curaçao volgen Aruba en Bonaire. Op Aruba plaatst TUI samen met Dynaf vijftien palen en in Bonaire worden tien palen geïnstalleerd.