16 september 2024
Thumbnail voor TUI start vluchten naar Kajaani: ‘veel vraag naar wintervakanties in Hoge Noorden’

TUI start vluchten naar Kajaani: ‘veel vraag naar wintervakanties in Hoge Noorden’

TUI start komende winter met vluchten van Schiphol naar het Finse Kajaani, net ten zuiden van Lapland in de regio Arctic Lakeland. Volgens de touroperator is er steeds meer vraag naar wintervakanties in de Nordics. Met deze nieuwe route wordt het aanbod vergroot.

TUI fly gaat komende winter van 17 januari tot en met 14 maart elke vrijdag direct vanaf Schiphol naar Kajaani vliegen. De pakketreizen en losse tickets naar deze bestemming zijn vanaf vandaag boekbaar via alle verkoopkanalen.

Daarnaast biedt TUI komende winter in Noord-Europa ook vluchten aan van Schiphol naar Kittilä, Ivalo en Rovaniemi in Fins Lapland en naar Scandinavian Mountains Airport in Zweden. Vanuit Rotterdam vliegt de touroperator naar Kittilä en Kuusamo (eveneens in Fins Lapland). Dat zijn routes die afgelopen winter al werden aangeboden.

“Dat er veel vraag is naar deze winterse bestemmingen blijkt wel uit het feit dat in juli al 30 procent van de wintercapaciteit bij TUI fly is volgeboekt”, aldus TUI.

Kajaani
In de nieuwste bestemming, Kajaani, zijn volgens de touroperator “alle zo geliefde noordelijke winteractiviteiten te vinden, zoals een huskytocht of rit per snowscooter en het noorderlicht zien. En omdat het nog minder druk bezocht is dan Fins Lapland, zijn de prijzen er zeer interessant.” Het gebied biedt sneeuwzekere vlaktes met grote bevroren meren.