8 mei 2024
Thumbnail voor TUI: Steeds meer vakantiegangers geven voorkeur aan vertrek vanaf een regionale luchthaven

TUI: Steeds meer vakantiegangers geven voorkeur aan vertrek vanaf een regionale luchthaven

RIJSWIJK - TUI ziet dat steeds meer boekende vakantiegangers voorkeur geven aan vertrek vanaf een regionale luchthaven zoals Eindhoven Airport of Rotterdam The Hague Airport. Om die reden startte de reisorganisatie met het aanbieden van reizen met vertrek vanaf Antwerpen. “Sinds de lancering in maart kiezen veel mensen voor vertrek vanaf deze Belgische luchthaven”, laat TUI woordvoerder Anke van Nieuwenhuizen aan Reisbizz.nl weten.


TUI biedt komende zomer vanaf 30 juni pakketreizen aan naar diverse zonbestemmingen met vertrek vanaf de Belgische luchthaven. Het gaat om de bestemmingen Mallorca, Ibiza, Heraklion, Antalya, Tenerife, Malaga en Alicante. “Er wordt gevlogen met Embraer vliegtuigen, de vluchten worden samen met TUI België uitgevoerd. Een voordeel van Antwerpen Airport is de ruime en redelijk betaalbare parkeergelegenheid, vlak bij de terminal”, aldus Van Nieuwenhuizen.

Ook Düsseldorf Airport is als buitenlandse vertrekluchthaven toegevoegd. “We bieden diverse bestemmingen aan in Spanje, Griekenland, Italië en Cyprus, voornamelijk zonvakanties maar ook een aantal stedenreizen. De vluchten worden uitgevoerd voor Condor en Eurowings.”

(Zomer)boekingen
De (zomer)boekingen zitten volgens de TUI woordvoerder al een tijd boven het niveau van pre-coronajaar 2019. “Bestemmingen die het heel goed doen, zijn Spanje en Griekenland. Turkije, dat het een tijd moeilijk had, trekt nu ook weer aan. Bij de verre bestemmingen doen Curaçao, Mexico en Bonaire het goed.” Wat betreft autovakanties zijn Denemarken, Italië en Duitsland de topbestemmingen.

In vergelijking met vorig jaar ziet TUI dat de reissommen zo’n 5 tot 7 procent hoger liggen. “Niet alleen vanwege gestegen hotelprijzen op de bestemmingen, maar ook door de verschillende heffingen waar onze airline mee te maken heeft.”

Drukte tijdens meivakantie
TUI heeft vertrouwen dat Schiphol de komende meivakantie onder controle heeft en dat de drukte beheersbaar blijft. “Passagiers kunnen uitgaan van de normale tijden die nodig zijn bij vertrek: twee uur voor vertrek bij reizen binnen de EU en drie uur voor vertrek voor niet-EU bestemmingen”, sluit Van Nieuwenhuizen af.