25 juni 2024
Thumbnail voor TUI vergroot netwerk vanaf Antwerpen Airport

TUI vergroot netwerk vanaf Antwerpen Airport

ANTWERPEN - TUI fly start op 30 juni lijnvluchten vanaf Antwerpen Airport naar Tenerife, Antalya en Heraklion. De drie nieuwe bestemmingen worden bediend met de nieuwe Embraer E195-E2’s, waarvan de Belgische maatschappij er komend voorjaar drie krijgt. De vluchten worden niet alleen in België maar ook in Nederland door TUI in de markt gezet.


TUI fly Belgium vliegt vanaf 30 juni twee keer per week op maandag en vrijdag naar het Spaanse Tenerife. Vanaf 1 juli start de airline met vluchten naar Antalya (Turkije) op dinsdag en zaterdag. Op 2 juli volgt het Heraklion op Kreta, op donderdag en zondag. Reizigers kunnen vanaf vrijdag een los ticket kopen bij TUI of een pakketreis boeken.

Daarmee komt het aantal bestemmingen van TUI fly vanaf Antwerpen deze zomer op elf. Naast de drie nieuwe zijn dat Mallorca, Malaga, Alicante, Ibiza, en Murcia in Spanje, Split in Kroatië, en Tanger en Nador in Marokko. De Belgische dochter vervangt komend voorjaar haar Embraer E190’s door de grotere E195-E2’s. De toestellen worden voor meerdere jaren geleaset van AerCap.

TUI Nederland
Vanaf 30 juni biedt ook TUI Nederland reizen aan vanaf Antwerpen naar Mallorca, Ibiza, Antalya, Tenerife, Malaga en Alicante. De Nederlandse reisfirma maakt verder bekend dat zij komende zomer vanaf Düsseldorf pakketreizen aanbiedt naar diverse bestemmingen in Griekenland, Italië, Spanje en Cyprus. Deze vluchten worden uitgevoerd door Condor en Eurowings.

De uitbreiding van het aanbod buiten Nederland heeft volgens een woordvoerder van TUI niet te maken met een vrees voor weer een chaotische zomer op Schiphol: "We halen op Schiphol geen vluchten weg. Maar wij willen uitbreiden en het is wel duidelijk dat je hiervoor op dit moment niet bij Schiphol hoeft aan te kloppen. Dus dan kiezen we voor andere mogelijkheden op luchthavens waar wel ruimte is."