23 mei 2024
Thumbnail voor TUI vliegt vanaf nu weer van alle Belgische luchthavens

TUI vliegt vanaf nu weer van alle Belgische luchthavens

LUIK - TUI fly hervat maandag de vluchtoperatie vanaf de luchthaven van Luik, met als eerste driehoeksvluchten naar Alicante en Malaga. Daardoor is de maatschappij weer op alle vijf de Belgische luchthavens actief. Behalve Luik zijn dat Brussel, Charleroi, Oostende en Antwerpen.


Vanaf Luik worden nu drie bestemmingen aangeboden: naast Alicante en Malaga vanaf aanstaande vrijdag ook Kayseri in Turkije. Naar deze steden wordt twee keer per week door TUI gevlogen, met vluchten op maandag en vrijdag. Reizigers kunnen tot augustus gratis parkeren op de luchthaven.

De Belgische regering besloot vorige maand om het verbod op non-essentiële reizen af te schaffen. Daardoor kan TUI weer veel vluchten hervatten, nadat er de afgelopen maanden alleen zeer beperkt gevlogen werd vanuit Brussel en Charleroi voor noodzakelijke reizen.

Ook Nederlanders kunnen weer vanaf Belgische luchthavens op vakantie gaan. De vluchten vanaf Luik zijn vooral interessant voor mensen in Limburg: de luchthaven ligt amper een half uurtje rijden vanaf Maastricht, en binnen drie kwartier zijn ook plaatsen als Heerlen en Sittard bereikbaar.