10 mei 2024
Thumbnail voor TUI ziet sterke vooruitgang in boekingen en deelt verwachtingen winterseizoen

TUI ziet sterke vooruitgang in boekingen en deelt verwachtingen winterseizoen

HOOFDDORP - TUI heeft in zijn laatste trading update de belangrijkste resultaten op een rij gezet van de afgelopen periode en deelt de verwachtingen voor het vierde kwartaal van het aankomende winterseizoen 2022-2023.


De zomerboekingen van TUI zullen naar eigen zeggen in lijn met de verwachting worden afgesloten. Het programma voor de zomer 2022 bedraagt in totaal 12,9 miljoen boekingen, dat is een stijging van 1,4 miljoen sinds de update van het derde kwartaal. Het aantal boekingen zit daarmee op 91 procent van het niveau van de zomer van 2019.

Chief Executive Officer van TUI Group, Fritz Joussen, en CFO, Sebastian Ebel kijken positief terug op afgelopen zomer: "In 2022 zien we een sterke reiszomer, bijna op hetzelfde niveau als de zomer van 2019. Onze verwachtingen zijn hierbij bevestigd en wij zullen het boekjaar 2022 succesvol afsluiten met een aanzienlijk positieve onderliggende EBIT.”

Daarbij blijven de Canarische Eilanden, de Balearen, Griekenland en Turkije populaire zomerbestemmingen voor reizigers.

Winter 2022/2023 boekingen
TUI gaat er vanuit dat het winterprogramma dicht bij de hoeveelheid boekingen van voor de pandemie zal komen te liggen. Het Verenigd Koninkrijk blijft de meest geboekte regio voor komende winter met 36 procent van het aanbod. Daarnaast ziet TUI in het bijzonder een sterke groei in boekingen in Duitsland en Nederland. De Canarische Eilanden, Mexico, Egypte en Kaapverdië vormen een belangrijk deel van het vakantieaanbod deze winter.

Op dit moment staan de boekingen voor Winter 2022/2023 op 78 procent van het niveau van Winter 2018/19. Net als in de zomer blijft TUI een trend zien naar kortetermijnboekingen voor de winter. Daarnaast merkt het bedrijf ook op dat er vaker wordt gekozen voor duurdere of langere vakanties met een hogere reissom.

TUI Hotel & Resorts, Cruises en TUI Musement
TUI Hotels & Resorts zal sterk blijven presteren in het vierde kwartaal, met een bezettingsgraad in juli en augustus die in grote lijnen overeen komt met die van vóór de pandemie. Het Cruiseproduct blijft zich verder herstellen in het vierde kwartaal, met een sterke bezettingsgraad en prijzen die het niveau van 2019 bereiken. TUI Musement heeft de verkoop van reizen en activiteiten aanzienlijk verhoogd tot 6,3 miljoen op jaarbasis tegen 1,2 miljoen op jaarbasis vorig jaar.

Op 14 december 2022 presenteert TUI haar jaarverslag.