16 september 2024
Thumbnail voor Uniek avondscheepsbezoek Queen Anne: Britse luxe op zee

Uniek avondscheepsbezoek Queen Anne: Britse luxe op zee

Als je over de Erasmusbrug naar de Wilhelminakade loopt en steeds meer Engels om je heen hoort kan dat op een doordeweekse avond maar één ding beteken: er ligt een cruiseschip aangemeerd in Rotterdam. Op maandagavond was dat de Queen Anne van Cunard Line. Reisbizz ging met cruisespecialist Zeetours Cruises mee aan boord.

Zo’n 25 reisagenten waren door Zeetours Cruises uitgenodigd voor een kijkje op de Queen Anne. Het meer dan 322 meter lange schip, dat in mei 2024 in de vaart werd genomen blinkt aan alle kanten van de nieuwigheid. Omdat het een avondbezoek was kregen de aanwezige reisagenten een uniek inkijkje in het reilen en zeilen en aan boord.

Brigitte Vrijenhoek-Flick van Zeetours Cruises onthaalt de reisagenten enthousiast. “Een avondscheepsbezoek komt niet vaak voor, het is echt uniek om op deze manier rond te lopen. Zo krijg je een goed beeld van wat je klanten mogen verwachten als ze op cruise gaan met Cunard Line.” Veel meer tijd voor een uitgebreide inleiding is er niet, want als de reisagenten veel van het schip willen zien, zullen ze snel aan boord moeten gaan.

Eenmaal in de Queen Anne, door personeel liefkozend ‘Queen’ genoemd, valt meteen op dat dit geen ‘standaard’ cruiseschip is. Er hangt een luxe, rustige, sfeer en door de aankleding waan je je zo nu en dan in een Engels landhuis, maar dan in Rotterdam. De Britse klasse straalt van dit hagelnieuwe schip af, of je nu in een van de bars komt, de theaterzaal, een van de vele restaurants, een van de zonnedekken of de bibliotheek komt. Golfers die hun swing of putt willen bijhouden kunnen op de Queen ook hun hart ophalen: op het bovendek ligt een heuse green en een tee-box.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Kom tot rust in de bibliotheek...
...of oefen op je putt.

De gasten van het schip komen voor ontspanning, maar verwacht geen zwembroeken en tanktops. Alle gasten zien er op de Queen Anne netjes uit, vaak met een jasje en een das voor de heren en een jurk voor de dames. Waar veel gasten zich rond 19.00 uur naar het buffet begeven sluit ook de groep reisagenten aan. Het buffet aan boord van de Queen Anne is van hoge kwaliteit. Geen warmhoudbakken met frietjes die voor de tweede keer zijn verwarmd: het eten wordt door de 1200-koppige bemanning steeds vers bereid. Menig restaurant met vaste grond onder de voeten kan hier nog een puntje aan zuigen.

Na het diner is het voor de groep reisagenten tijd om van het schip af te gaan. De 2996 passagiers op de Queen verlaten Rotterdam vroeg in de morgen en zetten koers naar Southampton.