14 april 2024
Thumbnail voor Uniek: dit treinticket van Amsterdam naar Verona kost bijna 5000 euro per persoon

Uniek: dit treinticket van Amsterdam naar Verona kost bijna 5000 euro per persoon

In Nederland klagen we soms over de hoge kosten van een treinkaartje bij de NS. De prijzen die NS rekent, vallen echter in het niet bij de ticketprijzen van de Venice Simplon-Orient-Express. Voor een enkeltje van Amsterdam naar Verona betaal je namelijk 4.997,66 euro. Dat is per persoon en geldt als het ‘goedkoopste’ tarief.

De Venice Simplon-Orient-Express is een super-de-luxe trein met routes door heel Europa. De trein is ingericht in stijl van de jaren '20. Gasten worden volgens eigenaar Belmond “omringd door ongeëvenaard meubilair en legendarische kunstvoorwerpen". De trein beschikt over luxe suites en verschillende coupés om in te dineren. Beelden van de trein zijn te bekijken op de website van Belmond.

De prijzen voor de Express zijn niet mals. Zo zijn er nog tickets van Amsterdam naar Verona te koop voor donderdag 17 april 2025. Het ‘goedkoopste’ tarief voor deze reis bedraagt 4275 pond (4997,66 euro). Wil je nog meer luxe? Boek dan de zogeheten Grand Suite. Dan 'krijg' je, naast een tweepersoonsbed, een woonkamer met ruimte voor privédiners, een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet, plus op maat gemaakte toiletartikelen en gratis badjassen. De prijs voor de suite bedraagt 13.066,07 euro per persoon, voor een enkele reis.

Incento, aanbieder van luxe treinreizen, werkt onder andere samen met de ZRA's van Personal Touch Travel en biedt de reizen van Belmond aan.