15 juli 2024
Thumbnail voor United Airlines vanaf Schiphol voorlopig alleen naar Newark en Chicago

United Airlines vanaf Schiphol voorlopig alleen naar Newark en Chicago

SCHIPHOL - United Airlines vliegt vanaf Schiphol voorlopig alleen naar New York (Newark) en Chicago. De routes naar Washington, Houston en San Francisco blijven vooralsnog opgeschort, meldt Senior Country Manager Rudy Horn van United Airlines in Luchtvaartnieuws Magazine.


Al met al rekent Horn niet voor het najaar van 2021 op een verder herstel. “Onze CEO zei onlangs dat het ‘m deze zomer niet meer gaat worden wat betreft trans-Atlantische routes, en dat ben ik met hem eens. ‘It’s too late’, zei hij letterlijk. Horn denkt dat het eind augustus, begin september weer op gang komt.

“Mochten in juni de grenzen opengaan, dan gaan klanten niet ineens een rondreis naar de VS boeken. Ze zullen toch kiezen voor zekerheid en het deze zomer dichterbij huis zoeken. Klanten die wat meer te besteden hebben zullen in september en oktober weer gaan boeken. Daarnaast verwacht ik een grote hausse voor reizen in februari en maart, vooral richting warmere bestemmingen.”

Zakelijk potentieel
Horn verwacht dan ook pas op zijn vroegst over twee tot drie maanden een hervatting van de vluchten naar Houston en Washington, waarbij het nog even afwachten zal zijn welke van de twee als eerste weer wordt aangevlogen vanaf Schiphol. Houston heeft als oliebestemming een groter zakelijk potentieel, en gezien de stijgende olieprijzen ligt het voor dat hand dat die bestemming als eerste terugkeert. Bovendien is de Texaanse luchthaven een belangrijke hub op routes richting Latijns-Amerika.

San Francisco is een ander verhaal. Horn: “Daar is het totale volume van groot belang. Een volume waarvan op dit moment nog niet te bepalen is wanneer dat zal terugkeren. Gezien de enorme omvang van onze hub in San Francisco is het wel een bestemming die we in ons portfolio willen houden.”

Ondanks dat het aantal vluchten door de coronacrisis momenteel een stuk lager ligt is Horn  trots op wat United in de afgelopen dertig jaar op Schiphol heeft neergezet. “Vijf bestemmingen van een Star Alliance-airline op een SkyTeam-hub als Schiphol is een ongelooflijke bezegeling van het werk wat wij hier doen”, zegt Rudy Horn, Senior Country Manager Nederland. “Ik denk dat er weinig voorbeelden zijn van luchthavens in Europa waar een niet-hub carrier zo’n grote aanwezigheid heeft.”

Lees het volledige interview met United Airlines in de juni-uitgave van Luchtvaartnieuws Magazine, die op 12 juni verschijnt. Bestel hier vandaag nog een los exemplaar of word (premium) member.