19 juli 2024
Thumbnail voor Vacansoleil ziet krachtig herstel campingvakanties

Vacansoleil ziet krachtig herstel campingvakanties

EINDHOVEN - Het aantal campingvakanties deze zomer ligt boven het niveau van 2019. De Nederlandse campingspecialist Vacansoleil ziet een krachtig herstel van de campingvakanties door heel Europa. “Het begin van 2021 was nog moeizaam, maar vanaf juni is er sprake van een ware inhaalslag”, aldus Vacansoleil.


“We merken dat onze gasten nu echt op vakantie gaan. Juni was een topmaand qua boekingen en in de laatste weken van juli zien we ook een forse stijging in de vraag”, vertelt commercieel directeur Jacky Lambert. “Dat zien we aan de omzet die we deze maanden maken en ook het aantal bezoekers aan onze website is nog nooit zo hoog geweest.”

Europese aanbieder
Volgens de campingspecialist is het herstel in de vraag een gevolg van de duidelijkheid die er nu is qua coronamaatregelen in heel Europa. Op de site van Vacansoleil kunnen campingvakanties worden geboekt in 19 verschillende Europese landen. “Het helpt ons enorm dat we een Europese aanbieder zijn”, gaat Lambert verder. “We zien Duitsers en Denen boeken in Italië en Kroatië, Belgen in Frankrijk en Italië. En Nederlanders gaan echt overal naar toe waar wij campings aanbieden.”

Vakantie vieren in eigen land blijkt dit jaar populairder dan ooit. “Fransen, Italianen, Nederlanders en Belgen kiezen vaker dan voorheen om in eigen land te blijven”, vertelt de commercieel directeur. “En ook de Spanjaarden kiezen dit jaar voor een camping in eigen land. Sinds kort biedt Vacansoleil ook vanuit Spanje campingvakanties aan.”

Beste maand ooit
De maand juni was voor Vacansoleil, naar eigen zeggen, de beste maand ooit. Ten opzichte van 2019 stegen die maand de boekingen met vijftig procent. Het aantal boekingen in juli en augustus zijn traditioneel van mensen die op het laatste moment beslissen waar ze naar toe gaan op vakantie. “Dat is dit jaar zeker zo. We verwachten in de maand augustus een zeer hoge bezetting van de 550 campings die wij aanbieden”, aldus Lambert.