20 juni 2024
Thumbnail voor Vakantieliefhebbers schrijven zich massaal in voor vakantiepilot naar Rhodos

Vakantieliefhebbers schrijven zich massaal in voor vakantiepilot naar Rhodos

ROTTERDAM - Meer dan 17.000 Nederlanders willen graag weer eens op vakantie, zo blijkt uit de eerste cijfers voor de vakantiepilot van Sunweb en Transavia. Sinds gisteravond 18:00 uur is het mogelijk je in te schrijven voor een vakantiepilot naar Rhodos.


In één avond hebben meer dan 17.000 vakantieliefhebbers zich aangemeld voor de all-inclusive pakketreis naar het luxe resort Hotel Mitsis Grand Beach. “We zijn ontzettend trots dat we deze eerste stap samen met Transavia kunnen zetten voor en namens de hele reisbranche”, vertelt Mattijs ten Brink, CEO Sunweb Group. “Dat er nu al zoveel aanmeldingen zijn, overtreft onze verwachtingen. We hebben nu al één ding geleerd: als er duidelijkheid is, dan accepteren mensen de veiligheidsmaatregelen en gaan ze boeken. Tegelijkertijd is het een keiharde bevestiging dat niet alleen de reisbranche snakt naar perspectief, maar alle Nederlanders ook niet meer kunnen wachten.” 

Selectie 
Op basis van alle aanmeldingen maakt Sunweb een eerste selectie die voldoet aan de door de Nederlandse overheid gestelde criteria voor de doelgroep. Deze doelgroep bestaat uit Nederlanders tussen de 18 en 70 jaar, met uitsluiting van mensen die behoren tot de verhoogde risicogroep. Daarna wordt er gekeken wie zich als eerste heeft ingeschreven, maar aangezien het inschrijfformulier bij sommige geïnteresseerden niet direct werd getoond vanwege het grote aantal bezoekers, wordt er een kleine groep mensen door een onafhankelijke notaris geselecteerd.