23 mei 2024
Thumbnail voor Vakantievlieger Air Transat hoopt op snelle terugkeer naar Schiphol

Vakantievlieger Air Transat hoopt op snelle terugkeer naar Schiphol

SCHIPHOL - Air Transat hervat eind juli de vluchtuitvoering tussen Canada en Europa. De vakantievlieger hoopt onder andere Schiphol weer aan het netwerk toe te voegen, met rechtstreekse vluchten vanuit Toronto. Brussels Airport lijkt buiten de boot te vallen.


Canada ging tijdens de coronacrisis goeddeels op slot. Nu de reisbeperkingen iets worden versoepeld durft Air Transat weer naar de Europese markt te kijken. De Canadese luchtvaartmaatschappij vliegt doorgaans vooral tijdens de zomer tussen Canada en Europa, maar zag het seizoen vorig jaar in het water vallen.

Aanvankelijk was het plan om vanaf april weer naar Schiphol te gaan vliegen, later werd dat verschoven naar juni. Uit de actuele plannen blijkt dat Schiphol nu vanaf begin september weer met Canada wordt verbonden. Er staat een wekelijkse lijndienst gepland vanuit Toronto, waarbij het toestel op zondag op Schiphol landt en op maandag weer vertrekt.

Air Transat kondigde eerder al aan dat de lijnvluchten van Schiphol naar Vancouver en Calgary niet zouden terugkeren. Naast Schiphol worden ook Parijs, Londen, Lissabon en Porto deze zomer aangevlogen. Brussels Airport staat pas voor 2022 weer op de planning.

De vluchten naar Schiphol worden uitgevoerd met de nieuwe Airbus A321LR. Met 199 stoelen is dat type een stuk kleiner dan de gebruikelijke A330, die plaats biedt aan minimaal 332 passagiers.