19 juli 2024
Thumbnail voor Vanaf juli directe vluchten tussen Bonaire en Colombia

Vanaf juli directe vluchten tussen Bonaire en Colombia

Het Antilliaanse Z Air, voorheen bekend als EZ Air, heeft een nieuwe lijndienst aangekondigd tussen Bonaire en Barranquilla in Colombia. Daardoor ontstaat er vanaf juli een directe vliegverbinding tussen het Zuid-Amerikaanse land en het Nederlandse eiland.

De vlucht vertrekt elke maandag om 11:45 uur vanaf Bonaire, en elke vrijdag om 12:25 uur vanuit Barranquilla. Z Air maakt voor de vluchtuitvoering gebruik van Saab 340’s die plaats bieden aan 34 passagiers. Tickets zijn vanaf nu te koop voor de periode vanaf 15 juli.

"We zijn verheugd om onze klanten deze nieuwe route aan te bieden, die meer reisflexibiliteit biedt en de banden tussen Bonaire en Barranquilla versterkt," zegt René Winkel, de CEO van Z Air.

Volgens Miles Mercera, de CEO van Tourism Corporation Bonaire, is "deze nieuwe directe vliegroute een belangrijke mijlpaal voor Bonaire. Het opent nieuwe mogelijkheden voor toerisme en zaken, bevordert een nauwere relatie met Barranquilla en verbetert de toegankelijkheid van ons eiland."

Voorheen moesten reizigers tussen Bonaire en Barranquilla overstappen op Curaçao. Door de komst van een non-stop-vlucht wordt de reistijd meer dan gehalveerd, van 5 naar 2 uur.