24 mei 2024
Thumbnail voor Vanaf nu Wi-Fi op sommige Europese vluchten van KLM (en gratis Whatsappen)

Vanaf nu Wi-Fi op sommige Europese vluchten van KLM (en gratis Whatsappen)

AMSTELVEEN - KLM is gestart met het installeren van WiFi-technologie op een deel van de Boeing 737-vloot. Passagiers kunnen vanaf vandaag kennismaken met internet op Europese KLM-vluchten. De eerste Boeing 737-800 is namelijk voorzien van deze service.


KLM is voor de WiFi een samenwerking aangegaan met communicatiebedrijf Viasat, dat de benodigde technologie levert en onderhoudt. In totaal worden achttien Boeing 737-800’s van KLM voorzien van de wifi-apparatuur van Viasat. Eind dit jaar moet de installatie voltooid zijn, zo is de planning.

Ook de nieuwe Embraer 195-E2's van Cityhopper krijgen WiFi, maar de planning voor die toestellen wordt pas later bekendgemaakt.

Gratis Whatsappen
De internetverbinding is mogelijk door de smartphones en tablets van passagiers direct te verbinden met de Europese satelliet van Viasat. Tijdens de vlucht biedt KLM de keuze tussen drie internetpakketten: Messaging, Surf en Stream.

Passagiers kunnen met Messaging kosteloos berichten versturen via WhatsApp, Facebook Messenger, WeChat, et cetera. Wie meer data wil verbruiken, kan dat tegen betaling doen en kiezen uit Surf of Stream. Wie bijvoorbeeld films wil bekijken, kiest voor Stream, wie online wil winkelen of nieuwsartikelen lezen, heeft genoeg aan Surf.

De internetpakketten kunnen tijdens de vlucht worden aangeschaft via het KLM-portal.

KLM-portal biedt “meer flexibiliteit en controle over de reis
Het KLM-portal biedt niet alleen toegang tot internet, maar ook upgrades voor doorverbindingen en retourvluchten, service bij vertragingen en annuleringen, en diensten van reispartners, zoals het boeken van excursies. Dit geeft de klant meer flexibiliteit en controle over de reis.

Een passagier die bijvoorbeeld door vertraging zijn aansluiting dreigt te missen, kan aan boord al de volgende vlucht omboeken naar een later tijdstip via het KLM-portal. En een Economy-reiziger die op de terugreis graag Economy Comfort wil vliegen, kan dit tijdens de heenreis regelen in het portal.

Na het verbinden met het WiFi-netwerk aan boord zijn niet alleen de functionaliteiten op het KLM-portal toegankelijk, maar zijn ook de KLM-app en KLM.com kosteloos te gebruiken. Het portal is hetzelfde op alle toestellen, zodat passagiers overal dezelfde gebruikerservaring hebben.

Alle intercontinentale toestellen in 2022
KLM biedt al WiFi aan boord van de Boeing 787- en Airbus A330-vloot en is bezig met het inbouwen ervan bij de Boeing 777's. Op dit moment is 81 procent van de longhaul-vloot voorzien van internet. In het eerste kwartaal van 2022 hebben passagiers aan boord van alle intercontinentale vliegtuigen naar verwachting toegang tot internet.

Fotobijschrift: toestellen met WiFi zijn te herkennen aan de witte bult bovenop de romp.