14 april 2024
Thumbnail voor Virgin Atlantic vanaf 2 maart lid van SkyTeam

Virgin Atlantic vanaf 2 maart lid van SkyTeam

LONDEN - Virgin Atlantic kondigde vorig jaar al aan lid te worden van SkyTeam, maar nu is er ook een exacte datum: 2 maart. Vanaf die dag is de Britse luchtvaartmaatschappij lid van de alliantie waar ook KLM deel van uitmaakt, zo heeft CEO Shai Weiss bevestigd tegenover TPG.


Frequent flyers van de maatschappij kunnen straks gebruikmaken van de voordelen die SkyTeam biedt, zoals toegang tot ruim 750 lounges. Virgin Atlantic Silver Card-leden worden erkend als SkyTeam Elite Members, en Gold Card-leden als Elite Plus.

Heel verrassend was de toetreding niet: de luchtvaartmaatschappij heeft al een trans-Atlantische joint venture met Delta en Air France-KLM, en bovendien bezit Delta – de grootste en machtigste maatschappij binnen SkyTeam – 49 procent van de aandelen in Virgin Atlantic.

De Britten bieden vanuit Londen en Manchester intercontinentale vluchten aan, met name naar bestemmingen in de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zuid-Azië en het Caribisch gebied. De vloot bestaat uit 39 toestellen: dertien Airbus A330's, negen A350's en zeventien Boeing 787's.