19 juni 2024
Thumbnail voor Vliegtickets.nl blijft bestaan na overname door Tix Travel

Vliegtickets.nl blijft bestaan na overname door Tix Travel

SCHIPHOL – De merknamen Vliegtickets.nl, Vliegtickets.be, WTC.nl en Schipholtickets.nl zullen onder de nieuwe eigenaar Tix Travel Group blijven voortbestaan. Maar of en hoe Tix de zaken anders gaat aanpakken, daarover wil eigenaar Björn de Jager weinig kwijt. “Ik ben nooit zo open over wat ik met mijn bedrijven van plan ben”, laat hij weten aan Reismedia.


Curator Duco van Dongen meldde maandag dat Tix Travel Group de nieuwe eigenaar wordt van de vier ondernemingen, die in december failliet gingen onder Otravo-groep. Van ongeveer 20 gegadigden werd het bedrijf van De Jager gekozen als de favoriete partij voor een doorstart. “Meestal zit dat op geld, dus ons bod zal wel het beste zijn geweest.” Hoeveel hij betaalt wil hij niet kwijt.

De Jager verwacht niet dat de merken Vliegtickets en Schipholtickets door het faillissement bij het publiek een negatieve reputatie hebben gekregen. “Er zijn door de coronacrisis zoveel reisorganisaties in de problemen gekomen. Iedereen zit nu in de aftermath van die periode. Ik denk dat onze klanten dat goed doorhebben”, aldus De Jager. Het zou volgens hem “eeuwig zonde” zijn geweest als de merknamen verloren waren gegaan.

In Nederland is Tix Travel Group vooral bekend met Tix and Gate1. Daar komt Vliegtickets.nl nu bij. In België komt de nadruk te liggen op Vliegtickets.be. “We zullen de merken de nodige aandacht geven.”

Volgens De Jager is de overname geheel rond. Het bedrijf is in gesprek met werknemers van de overgenomen bedrijven om voor Tix te komen werken. Om hoeveel mensen het gaat, wil de eigenaar niet zeggen.