23 juli 2024
Thumbnail voor Vliegverbod voor Verenigd Koninkrijk opgeheven

Vliegverbod voor Verenigd Koninkrijk opgeheven

DEN HAAG - Het vliegverbod voor het Verenigd Koninkrijk wordt per middernacht opgeheven, zo heeft het kabinet bekendgemaakt in de nasleep van de coronapersconferentie.


"Het vlieg- en aanmeerverbod voor het Verenigd Koninkrijk wordt opgeheven. De Britse variant van het coronavirus is al in Nederland verspreid, daarom heeft dit verbod geen toegevoegde waarde meer. Vanaf dinsdag 9 maart 00.01 uur Nederlandse tijd geldt deze niet meer. De huidige testverplichtingen voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk blijft wel van kracht, evenals het dringende quarantaineadvies", aldus de overheid.

KLM had onlangs al aangekondigd binnenkort weer met passagiers vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland te vliegen. Door alle uitzonderingen op het vliegverbod, zoals voor alle Nederlanders en inwoners van de Schengenzone, stelde dat al niet heel veel meer voor.

 

Er zijn nu nog vliegverboden voor Zuid-Amerika en Zuid-Afrika, maar ook op vluchten uit die landen mogen gewoon mensen mee als ze aan de uitzonderingen voldoen.