24 juni 2024
Thumbnail voor Voigt Travel met Transavia vanaf februari weer naar Akureyri

Voigt Travel met Transavia vanaf februari weer naar Akureyri

SCHIPHOL - Na een onderbreking van een kleine twee jaar biedt Voigt Travel vanaf februari weer rechtstreekse vluchten aan tussen Schiphol en Akureyri op IJsland. Deze worden door Transavia uitgevoerd met een Boeing 737.


De vluchten vinden vanaf 11 februari tot en met 14 maart 2022 twee keer per week plaats. De Boeing 737 vertrekt op maandagen om 07:15u en op vrijdagen om 07:30u vanaf Schiphol, en doet er ongeveer drie uur over om de eindbestemming te bereiken.

Akureyri Airport ligt op ongeveer 250 kilometer van Reykjavik, en wordt doorgaans alleen gebruikt voor binnenlandse vluchten, uitgevoerd met toestellen als de Bombardier Q400 en BAe Jetstream. Transavia is de enige maatschappij die de luchthaven met het Europese vasteland verbindt.

Volgend jaar zomer willen Voigt Travel en Transavia ook weer op Akureyri gaan vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport.

Reykjavik Keflavik
Transavia onderhoudt daarnaast een reguliere lijndienst van Schiphol naar Reykjavik Keflavik. Op die route krijgt de KLM-dochter (behalve van Icelandair) komende winter voor het eerst concurrentie van de nieuwe IJslandse prijsvechter Play Airlines.

In februari 2020, net voordat de coronacrisis uitbrak, vloog Transavia voor het eerst van Schiphol op Akureyri in opdracht van Voigt Travel. Eerder vonden er al vluchten vanaf Rotterdam Airport plaats.

Transavia Akureyri

Foto: Isavia