16 juni 2024
Thumbnail voor VvKR staat tijdens speciale online vergadering stil bij tienjarig bestaan

VvKR staat tijdens speciale online vergadering stil bij tienjarig bestaan

HUIZEN - Tijdens de online Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) afgelopen vrijdag, stond de vereniging samen met de ruim tachtig aanwezigen stil bij het tienjarig bestaan van de VvKR. Door de huidige coronamaatregelen wordt het jubileum op 19 november dit jaar gevierd.


De online Algemene Vergadering werd afgetrapt met speciale gast Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, om de leden van de VvKR een hart onder de riem te steken en persoonlijk te komen uitleggen hoe ingewikkeld de lobby in Den Haag is. “Hoewel het ook in zijn ogen niet uit te leggen valt waarom problematiek van de reisbranche in Den Haag wordt genegeerd, gaf hij aan zijn uiterste best te blijven doen”, meldt de VvKR.

Tijdens de vergadering is met grote meerderheid Ton Brinkman herkozen als voorzitter voor zijn derde termijn van twee jaar. Brinkman is inmiddels vier jaar voorzitter van de vereniging. “Ik wil me blijven inspannen om zoveel mogelijk leden door deze moeilijke periode heen te helpen”, vertelt Brinkman.

De vereniging meldde daarnaast veranderingen in het bestuur. Ebo Visser van Offbeat Islands is benoemd als nieuwe penningmeester als opvolger van Iduna ter Schegget. “Vanwege het vele werk dat er door het bestuur van de VvKR ten behoeve van haar leden wordt verricht, is Ruud Fokker van PAC Vakanties als algemeen bestuurslid toegetreden”, laat de vereniging weten.

Post-corona
VvKR-lid Dorien Dijkstra pleit afgelopen weekend in een publicatie in het Nederlands Juristenblad voor een nadeelcompensatie voor de inkoopkosten voor kleinschalige reisspecialisten. Het bestuur zegt zich de komende periode niet alleen bezig te houden met de steun voor haar leden in de coronacrisis, maar richt zich als belangenvereniging met het versterken van het DNA van kleinschalig toerisme op het reizen post-corona.

Op de foto herkozen voorzitter Ton Brinkman.