23 juli 2024
Thumbnail voor Weer vier Nederlandse provincies naar oranje op ECDC-kaart

Weer vier Nederlandse provincies naar oranje op ECDC-kaart

DEN HAAG - Net als vorige week heeft ook vandaag het ECDC het risiconiveau van vier Nederlandse provincies verlaagd. Overijssel, Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland gaan van rood naar oranje, het één na laagste niveau. Groningen, Friesland, Drenthe en Zeeland gingen vorige week al naar oranje en blijven dat ook deze week staan.


Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Limburg staan de komende week wel nog op rood. De laatste keer dat de ECDC-kaart er voor Nederland zo gunstig uitzag, was begin juli. Toen waren er vier provincies groen en de rest van het land oranje. Een week later ging het hele land naar rood en Groningen zelfs naar donkerrood, door de vierde golf die aanbrak.

Frankrijk en Duitsland
In Frankrijk en Duitsland is de situatie heel wat slechter als het gaat om de coronabesmettingen. In Duitsland is de deelstaat Noordrijn-Westfalen van oranje naar rood gegaan. Deze deelstaat grenst aan Nederland. Ook Berlijn, Hamburg, Sleeswijk-Holstein en Saarland gaan van oranje naar rood. De rest van het land gaat van groen naar oranje.

In Frankrijk is sinds vandaag het hele land rood. Vorige week was nog één regio oranje. Ook daar nemen de besmettingen weer toe.