5 maart 2024
Thumbnail voor WeTravelEco nieuwe online duurzame reisorganisatie

WeTravelEco nieuwe online duurzame reisorganisatie

AMSTERDAM - Er is een nieuwe online eco-reisorganisatie in de reisbranche. WeTravelEco legt zich toe op het aanbieden van duurzame reisalternatieven, het verminderen van de negatieve impact van massatoerisme over de hele wereld en het ondersteunen van duurzame en lokale kleinschalige projecten.


CEO van Wetraveleco.nl Maarten de Ruiter gelooft sterk in een wereld waarin reizen het milieu en de levensomstandigheden beter kan maken. “Maar dan moeten we wel open staan voor een andere en meer verantwoorde manier van reizen. Met WeTravelEco willen we graag deze verandering aanmoedigen.”

WeTraveleco werkt met een zogenaamde Eco Rating. Elke reis en elk verblijf wordt gehonoreerd aan de hand van een aantal duurzame criteria. Deze vertegenwoordigen het niveau van milieuvriendelijkheid en stellen de reizigers in staat om uit eerste hand de impact van hun vakantie op het milieu te herkennen.

Volgens de online reisorganisatie is er veel te doen over de huidige CO2-compensatie initiatieven omdat dit vaak geen direct effect zou hebben op de schade die het reizen veroorzaakt of kan veroorzaken voor het milieu. Om de schade toch zo veel mogelijk te beperken, ondersteunt WeTravelEco voor elke reis die zij aanbieden bestaande (lokale) duurzame initiatieven. “Of het nu gaat om de ondersteuning van lokale, duurzame projecten of het bijdragen aan het opruimen en plasticvrij maken van onze oceanen: we dragen door middel van donaties een percentage van onze inkomsten af om onze planeet te helpen beter te ademen en meer leefbaar te maken”, stelt de CEO. Bij de verkoopprijs van elke reis is ook een donatie van de klant inbegrepen. Per reis is te zien hoe hoog deze bijdrage is en naar welke projecten deze donaties gaan.

Duurzame activiteiten
Bij alle rondreizen heeft WeTravelEco gekeken naar de meest duurzame activiteiten. Zo biedt de organisatie onder andere een Amsterdamse grachtentocht aan met een elektrische boot, biologische food experiences in Denemarken en Colombia, fietstours door steden als Buenos Aires en Kaapstad, rondritten door Bangkok en Lissabon met een elektrische tuktuk en bezoeken en homestays bij bijzondere minderheidsgroeperingen in China of Bhutan.

In juli heeft de reisorganisatie voldaan aan de voorwaarden voor een Travelife certificatie.