12 mei 2024
Thumbnail voor Wilfried Verkaik (de Jong Intra Vakanties) over Noord-Amerika: boek op tijd

Wilfried Verkaik (de Jong Intra Vakanties) over Noord-Amerika: boek op tijd

RIDDERKERK - Een reis naar Noord-Amerika? Dat is volgens Wilfried Verkaik, Senior Product Manager Noord-Amerika en Contract Manager Verre Reizen bij De Jong Intra Vakanties, een heel goed idee. “Ontelbaar veel ervaringen staan je klanten te wachten. Noord-Amerika is een continent van extremen. Alles lijkt, en is het vaak ook, groter en groots. Er is een enorme diversiteit aan levensstijlen en bijna oneindig veel mogelijkheden tot rondreizen en ontdekken.”


Wilfried geeft als tip: “Boek op tijd, boek op tijd, boek op tijd, want dan is er nog de meeste keuze en de beste beschikbaarheid voor de meest aantrekkelijk tarieven. De prijzen voor met name huurauto’s, campers, vluchten en accommodaties in de Nationale Parken en populaire steden zullen kort voor vertrek hoog zijn. We hebben een zeer ervaren en deskundig team maatwerkspecialisten dat in een handomdraai de droomreis van de klanten samenstelt. Je ontvangt daarna een digitale offerte met een prachtige virtuele presentatie van de reis met veel detailinformatie over de route, de accommodaties, de vluchten, eventuele huurauto of camper en natuurlijk ook handige tips en wetenswaardigheden voor onderweg.”

Ervaringen van collega Stephan Kroos
Collega Stephan Kroos, teamleader Steden neemt ons mee in een recente ervaring. “Na een voorbereidingstijd van bijna drie jaar hebben we eindelijk kunnen genieten van de schitterende natuur in onder andere de Nationale Parken Yellowstone, Arches, Grand Canyon en Zion en steden als Las Vegas en San Francisco. We merkten dat veel landgenoten al enkele jaren hebben uitgezien naar een vakantie naar Amerika, want bij elke bezienswaardigheid of visitor center kwam je best veel Nederlanders tegen.

Prijsniveau
“Naast de overweldigende natuurpracht viel er meer op, zoals de vriendelijke en altijd behulpzame bevolking, het rustige verkeer (buiten de grote steden dan), maar ook het prijsniveau. Met een dollar die vorig jaar nog 10 tot 15 procent goedkoper was en de ook in Amerika gestegen prijzen voor uiteten, boodschappen en benzine, dien je er goed rekening mee te houden, dat je ter plaatse flink meer uitgeeft dan vooraf bedacht. Hoewel benzine omgerekend zo’n 1 euro per liter kost, is dit voor Amerikanen historisch hoog. Omdat je ook veel kilometers rijdt (of met een camper die meer benzine verbruikt) zal dit ook een flinke hap uit je budget betekenen. Natuurlijk zijn alle hoogtepunten en herinneringen veel meer waard, dus we gaan weer sparen voor een volgende vakantie. Nu op naar het noordwesten van Amerika en Canada.”

Wil je meer weten over de vele mogelijkheden die Noord-Amerika te bieden heeft? Lees dan het hele artikel in de Noord-Amerika Special van Reisbizz Magazine.