28 februari 2024
Thumbnail voor Wilfried Verkaik neemt je mee op rondreis door het westen van Amerika

Wilfried Verkaik neemt je mee op rondreis door het westen van Amerika

Wilfried Verkaik, productmanager Noord-Amerika bij De Jong Intra Vakanties, is al twintig jaar een enorme Amerika-fan. Na een eerste rondreis was hij verkocht: er volgden nog vele trips door het land van de onbegrensde mogelijkheden. Voor Reisbizz Magazine beschrijft hij de reis die hij door het westen van de Verenigde Staten maakte.

Zo’n twintig jaar geleden begon het te kriebelen: we wilden een rondreis door Amerika maken. De lange rijafstanden hielden ons tegen, maar na eenmaal de gok gewaagd te hebben, hebben we al vele rondreizen met een huurauto gemaakt. En die lange afstanden? Totaal geen probleem! Het is juist heerlijk om een rondreis te maken door Amerika. Je rijdt door prachtige landschappen en interessante plaatsjes en komt langs vele natuurparken. In het westen van de VS zijn natuurparken en steden prima te combineren in één reis.

START IN SAN FRANCISCO
San Francisco is een goede bestemming om te starten met een reis en naar mijn mening één van de gezelligste steden van Amerika. Ik adviseer om deze stad te voet of met de beroemde kabeltram te ontdekken.

TIP: Bezoek de Golden Gate Bridge op het moment dat deze niet in de wolken verstopt ligt. Door de ligging in San Francisco Bay is het meestal bewolkt. Een must-see is een bezoek aan het gevangeniseiland Alcatraz.

DOOR NAAR YOSEMITE EN DEATH VALLEY
Na het verblijf in San Francisco begint de roadtrip echt! We halen de huurauto op en rijden naar het Yosemite National Park. Koop een American the Beautiful Pass, waarmee je toegang krijgt tot alle parken. In Yosemite, met de imposante bergen en watervallen, kijken we onze ogen uit. Onderweg, op één van de vele picknicklocaties, genieten we van een lunch uit de koelbox van piepschuim met ijsblokjes, die we bij de supermarkt hebben gekocht. Best spannend met de bordjes ‘Bear Aware’ naast de picknicktafel.

Met de Tioga Pass rijden we naar de andere kant van het park en vervolgen we onze route richting Death Valley. Dit park is de heetste, laagste en droogste plek van Amerika, dus zorgen we voor genoeg water en een goed gevulde benzinetank.

TIP: Gebruik landkaarten om zo de leukste weggetjes te ontdekken. Je rijdt dan niet alleen over de highways.

Wil je meer lezen over de rondreis van Wilfried? Lees dan het volledige artikel in de nieuwste Reisbizz special.