19 juli 2024
Thumbnail voor Winair vaker naar Curaçao door faillissement JetAir

Winair vaker naar Curaçao door faillissement JetAir

Na het faillissement van het Curaçaose JetAir voegt luchtvaartmaatschappij Winair vier extra vluchten tussen Curaçao en Sint-Maarten aan het wekelijkse schema toe. De maatschappij van Sint Maarten wil uiterlijk op 1 juli starten met de extra vluchten.

Dinsdag werd het faillissement uitgesproken over JetAir. Door het wegvallen van de maatschappij, die lijn- en chartervluchten aanbood van en naar het Caribisch gebied en Zuid-Amerika, ontstaat er een tekort aan vluchten tussen Curaçao en Sint-Maarten. Winair gaat daarom vier keer per week extra vliegen op deze route, bovenop de huidige zeven vluchten.

Hans van der Velde, de CEO van Winair, geeft aan vanaf 1 juli te starten met de extra vluchten. “Mogelijk zelfs een paar dagen eerder, als we vandaag of morgen goedkeuring krijgen van de Curaçao Civil Aviation Authority." De extra vluchten worden uitgevoerd op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag.

Winair voert haar vluchten uit met een vloot van DeHavilland DHC-6 Twin Otters en ATR 42’s. Woensdag maakte de maatschappij bekend een 55 jaar oude Twin Otter DHC6 te hebben aangeschaft die eerder geleasd werd. Voorheen leasde Winair al haar toestellen.