14 juni 2024
Thumbnail voor Woensdag weer grotendeels normaal treinverkeer van en naar Schiphol

Woensdag weer grotendeels normaal treinverkeer van en naar Schiphol

SCHIPHOL - Na twee dagen met zeer weinig treinen zal het treinverkeer van en naar Schiphol woensdag weer grotendeels normaal zijn, zo meldt de NS. Wél zullen er geen Intercity´s rijden naar het zuiden en oosten van Nederland. In die regio´s wordt er dan gestaakt, maar de invloed daarvan op het spoor rondom de luchthaven is beperkt.


Reizigers uit de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg en delen van Gelderland en Overijssel worden geadviseerd om alternatief vervoer te zoeken als ze naar Schiphol willen.

Woensdag is de laatste dag van de estafettestaking van het NS-personeel, waarbij er vijf dagen lang elke dag in een andere regio gestaakt werd. Vooral maandag en dinsdag had Schiphol daar veel last van. Maandag werd het werk neergelegd in Noord-Holland. Dinsdag besloot de NS uit voorzorg het hele treinverkeer plat te leggen omdat er in de regio Utrecht gestaakt wordt, wat het hart van het spoorwegennet is en waar ook de bijsturing zit. Er rijdt alleen een pendel Schiphol - Amsterdam.

Het NS-personeel eist fors meer loon om gecompenseerd te worden voor de hoge inflatie en om het personeelstekort te verkleinen. Als er niet snel een akkoord komt, dan zullen er in september nieuwe stakingen volgen, zo waarschuwen de vakbonden al.