23 mei 2024
Thumbnail voor ‘Zeven gevaarlijke dagen’ op komst in Thailand:  veel verkeersdoden tijdens Songkran

‘Zeven gevaarlijke dagen’ op komst in Thailand: veel verkeersdoden tijdens Songkran

Over een paar dagen barst in Thailand Songkran los. Het feest markeert het begin van het traditionele Thaise Nieuwjaar. Tijdens Songkran vinden in heel Thailand watergevechten en feesten plaats. Het feest staat echter ook bekend vanwege de vele dodelijke verkeersongelukken. Er wordt in de dagen rondom Songkran dan ook gesproken over de 'zeven gevaarlijke dagen'.

Songkranstaat bekend om de vele watergevechten, waarbij mensen elkaar nat spuiten met waterpistolen om elkaar te reinigen van ongeluk uit het afgelopen jaar, en om geluk te brengen voor het nieuwe jaar. Het feest vindt plaats van 13 tot 15 april, maar sommige steden voegen wat extra dagen aan de festiviteiten toe.

Voor toeristen is Songkran elk jaar weer een grote trekpleister. Reizigers dienen tijdens Songkran wel extra op te letten in het verkeer. Tijdens de feestdagen vallen in Thailand namelijk extreem veel verkeersdoden, omdat veel mensen met een slok op achter het stuur kruipen. Daarnaast is het nog drukker dan normaal op de Thaise wegen tijdens de feestdagen omdat veel mensen naar familie reizen. Volgens een Thaise krant vielen vorig jaar nog zo’n 264 doden in het verkeer tijdens Songkran, meer dan 2200 mensen raakten gewond. Bij 80 procent van de ongelukken was een motor betrokken. De dagen tijdens en rondom Songran worden dan ook wel de ‘zeven gevaarlijke dagen’ genoemd. De Thaise regering probeert met verkeerscontroles te voorkomen dat er dit jaar ook weer veel slachtoffers vallen.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.