26 mei 2024
Thumbnail voor Zevende RIU-hotel geopend op Jamaica

Zevende RIU-hotel geopend op Jamaica

RIU Hotels & Resorts opent hun zevende hotel op Jamaica, het Riu Palace Aquarelle. Het is het eerste hotel in de keten dat is geopend in Falmouth, de hoofdstad van Parisch Trelawny. Het resort is op 35 minuten afstand van het vliegveld van Montego Bay en op twee uur afstand van hoofdstad Kingston.

Het vijfsterrenhotel met 24-uurs All Inclusive-service beschikt over 753 kamers, waarvan 180 driepersoonskamers en 26 gezinssuites. Het hotel ligt pal aan de Caribische zee, wat er voor zorgt dat bijna alle kamers hier op uitkijken. Het hotel biedt zes verschillende restaurants en vijf bars. Daarnaast kunnen gasten een duik nemen in vier zwembaden en hebben zij vanuit het hotel directe toegang tot het White Bay-strand.

Zonne-energie
Het nieuwe Riu Palace Aquarelle is het eerste hotel van de keten dat zonne-energie gebruikt in de Cariben. Het plan van de hotelketen is om dit project uit te breiden naar de andere locaties in de regio, nadat ze hebben geïnvesteerd in zonnepanelen voor hun hotels in Spanje, Kaapverdië, Senegal, de Malediven, Zanzibar en Mauritius. Dankzij 795 zonnepanelen kan het Riu Palace Aquarelle het energieverbruik met zo’n 5 à 10 procent verminderen.