14 juli 2024
Thumbnail voor Zo komt de vernieuwde terminal van Eindhoven Airport eruit te zien

Zo komt de vernieuwde terminal van Eindhoven Airport eruit te zien

Nadat Eindhoven Airport eerder al enkele fotoimpressies had getoond van de vernieuwing en uitbreiding van de terminal, heeft de luchthaven nu ook bewegende beelden gedeeld. In de video is goed te zien hoe de terminal er na oplevering in 2027 uitziet. En dat is heel anders dan nu.

Uitbreiding terminal
Eindhoven Airport startte onlangs met de sloopwerkzaamheden en begint in het najaar met de bouw. De huidige terminal wordt aan luchtzijde (na de securitycheck) met 10.000 vierkante meter vergroot, en aan landzijde met 2000 vierkante meter. Daarnaast bouwt de luchthaven een bagagekelder.

Er komt zo meer ruimte voor gates, horeca en het gebied voor mensen die buiten de Schengenlanden reizen. Met de komst van de bagagekelder kan aankomende bagage sneller en efficiënter afgehandeld worden, verwacht Eindhoven Airport.

Nodig vanwege groei
De uitbreiding is nodig omdat de Brabantse luchthaven de afgelopen jaren hard gegroeid is, naar een recordaantal van bijna zeven miljoen passagiers in 2023. De huidige faciliteiten zijn gebaseerd op de afhandeling van zo’n vijf miljoen passagiers per jaar.

Hoewel Eindhoven Airport heeft afgesproken dat er geen toename van het aantal vluchten meer plaatsvindt, betekent dit niet dat er geen passagiersgroei meer mogelijk is. Door de inzet van grotere maar toch stillere vliegtuigen, zoals de A321neo, blijft het aantal reizigers naar verwachting stijgen.

Bekijk hieronder de video: