13 mei 2024
Thumbnail voor Zomers weer komende week negatief voor reisindustie

Zomers weer komende week negatief voor reisindustie

HOUTEN - Het lijkt na lange tijd weer tropisch warm te worden in Nederland. De komende dagen wordt het zomers warm en volgende week zaterdag stijgt het kwik op meerdere plaatsen naar 30 graden, meldt Weeronline. Het weer van afgelopen weken bracht mensen in beweging om een last minute reis te boeken naar warme oorden. De vooruitzichten voor de komende week kunnen van invloed zijn op gedrag last minute boekers.


In de eerste dagen van de nieuwe week is het overdag gemiddeld 24 of 25 graden. Vanaf vrijdag wordt het duidelijk warmer en stijgt de temperatuur naar 26 tot lokaal 30 graden. Het warmst wordt het in het zuiden en zuidoosten van het land. Zaterdag wordt waarschijnlijk de warmste dag van de week met op meerdere plaatsen (ruim) 30 graden. Het is vaak droog met veel zon.

Hittegolf
Het is volgens Weeronline niet uitgesloten dat het regionaal tot een hittegolf komt. Daarvoor moet het minimaal vijf dagen achter elkaar 25 graden of meer worden, waarvan het op drie dagen minimaal 30 graden is.

Het is al een tijd geleden dat het 30 graden werd in Nederland. Op 11 juli werden in de provincies Noord-Brabant en Limburg voor het laatst middagtemperaturen van 30 graden of meer bereikt.

Vanaf volgende week zondag wordt de verwachting in temperatuur een stuk onzekerder, maar volgens Weeronline is het niet uitgesloten dat het dan opnieuw tropisch warm wordt. De grootste kans op tropische middagwaarden is in het zuiden en oosten van het land. Na volgend weekend daalt de temperatuur weer. Dat gaat mogelijk gepaard met een enkele regen- en onweersbui.