20 juni 2024
Thumbnail voor Aon verruimt COVID-19-dekking op reisverzekering

Aon verruimt COVID-19-dekking op reisverzekering

Dit is een persbericht.

ROTTERDAM - Aon verruimt per direct de dekking op de reisverzekering voor COVID-19 gerelateerde zaken voor reizen naar landen met kleurcode oranje. Aon verzekert corona gerelateerde kosten in deze landen wanneer een reiziger ter plekke een coronabesmetting oploopt of wanneer een reiziger een reeds geboekte reis moet annuleren vanwege een coronabesmetting. Tevens is deze verruiming ook van toepassing wanneer men reeds in het bezit is van een doorlopende reisverzekering van Aon en er een nieuwe reis geboekt wordt.

Door de verschillende kleurcodes die overheden in Europa hanteren in verband met de coronabesmettingen in een land, is onder reizigers onduidelijkheid ontstaan over wat wel en niet gedekt wordt door hun reisverzekering in relatie tot corona gerelateerde kosten. Deze onduidelijkheid betreft zowel de reis zelf als een eventuele annulering vooraf wegens een coronabesmetting. Om duidelijkheid te verschaffen en reizigers met een gerust gevoel een reis te laten boeken of op reis te laten gaan, verruimt Aon de covid-dekking op de nieuw afgesloten reisverzekeringen. En geldt de verruiming ook als toevoeging op de doorlopende reisverzekering van Aon.

Wat zijn de belangrijkste verruimingen?
In de basis reisverzekering worden noodzakelijke kosten zoals bijvoorbeeld extra reis- en verblijfskosten vergoed indien het coronavirus wordt vastgesteld tijdens een reis naar een land met kleurcode oranje.  Dit geldt ook voor de extra reis- en verblijfskosten van de terugreis van deze verzekerde, zijn eventuele huisdier en van één reisgenoot, als dat noodzakelijk is voor bijstand.

Ook medische kosten gemaakt in een ‘oranje’ land worden gedekt, indien deze aanvullend zijn meeverzekerd. Een annulering van de reis wegens een coronabesmetting voor vertrek is verzekerd naar landen ongeacht met welke kleurcode. Letsel dat niet gerelateerd is aan het coronavirus, zoals een gebroken been, is en blijft vergoed voor landen tot en met kleurcode rood.

Zorgeloos op reis
Volgens Annemarie Rosebeek, Chief Affinity van Aon, geven de verruimingen in de reisverzekering reizigers meer rust bij het boeken van een vakantie en de reis zelf: “Ook in een periode waarin reizen wordt afgeraden, zien we dat onze klanten op zoek zijn naar mogelijkheden om te reizen zodra de maatregelen dit weer toelaten. We zien in de markt dat veel reizigers vragen hebben over de dekkingen die bij hun reisverzekering horen. Dat is ook logisch, want de situatie kan per land verschillen door de verschillende kleurcodes die zijn ingevoerd en die ook regelmatig wisselen. Daarnaast zien we dat de coronabesmettingen in verschillende landen momenteel weer oplopen, maar reizen nog wel mogelijk is. Dan wil je zorgeloos op reis kunnen en vooraf weten waarvoor je gedekt bent in geval je kosten maakt als je het coronavirus oploopt. Met de verruimingen die wij aanbieden is het duidelijk dat zelfs bij een coronabesmetting vooraf of tijdens de reis de kosten die hiermee gepaard gaan, zijn gedekt.”

Met de Aon-reisadvies checker is daarnaast altijd eenvoudig op te zoeken welke dekkingen gelden bij welke kleurcodes.

Over Aon
Aon is adviseur op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen. Wij helpen onze klanten om hun doelen makkelijker te bereiken. Dit doen we door ze verantwoord risico’s te laten nemen. Wij analyseren de risico’s, bieden daar onafhankelijke en duurzame (verzekerings)oplossingen voor aan en staan onze klant bij als een risico zich voordoet. Aon heeft in Nederland 14 locaties met 2.500 medewerkers en wereldwijd meer dan 50.000 medewerkers in ruim 120 landen. Meer informatie is te vinden via deze link.