5 oktober 2024
Thumbnail voor Malaga introduceert nieuwe toerismeregels: ‘Boete tot 750 euro’

Malaga introduceert nieuwe toerismeregels: ‘Boete tot 750 euro’

Woensdag werd duidelijk dat Spanje afgelopen zomer een recordaantal toeristen ontving. Maar liefst 21,8 miljoen, tot grote ergernis van vele inwoners. Malaga, een van de populairste zomerbestemmingen, neemt nieuwe maatregelen en komt met een bijpassende campagne.

In 2023 ontving de Spaanse Malaga gemeente 14 miljoen vakantiegangers, maar de inwoners zien hun thuisstad langzaam veranderen in "een pretpark", meldt lokale media. Ook ervaren bewoners steeds vaker toeristen die zich slecht gedragen richting de lokale bevolking in het nacht-en uitgaansleven.

Onlangs hebben de autoriteiten van Malaga nieuwe maatregelen getroffen en een campagne gelanceerd, in zowel het Engels als Spaans, om vakantiegangers te herinneren om zich fatsoenlijk gedragen. "Dit omvat regelgeving voor het dragen van bovenkleding in openbare ruimtes, met boetes tot 750 euro bij overtreding. Ook is het gebruik van de stoep expliciet voor voetgangers, en dienen fietsers en scooter de daarvoor bestemde ruimtes te gebruiken", zo blijkt uit bericht van de lokale overheid. In het bijzonder wordt er aandacht gevraagd om rekening te houden met de tijden van de dag waarop inwoners rusten. Als laatste moedigt de campagne bezoekers aan om respect te hebben voor monumenten, historische attracties, parken en tuinen. "Om de stad zo schoon mogelijk proberen te houden, moet afval weggegooid worden waar het hoort."

Met deze nieuwe maatregelen hoopt Malaga een balans te vinden tussen het verwelkomen van de toeristen en het behoud van kwaliteit van leven voor haar inwoners.