21 oktober 2024
Thumbnail voor TUI-topman Arjan Kers: ‘Niemand hoeft zich te schamen om te vliegen en gelukkig doet bijna niemand dat ook’

TUI-topman Arjan Kers: ‘Niemand hoeft zich te schamen om te vliegen en gelukkig doet bijna niemand dat ook’

De internationale TUI Group wil zijn marktaandeel in de hele wereld komende jaren fors uitbreiden. De eigen vloot en eigen hotels groeien mee. Een uitgekiend AI- en techplatform maakt optimale ‘crossbordersales’ op maat mogelijk. Daarvoor moet het reisconcern de organisatie wel aanpassen. Topman Nederland en België Arjan Kers heeft die ambities ook: hij klimt weer hogerop in het TUI-management. Reisbizz sprak uitgebreid met hem.

“Ik ben altijd al een vechter geweest en leg me nooit neer bij tegenvallers,” zegt no-nonsensevakman Arjan Kers (55). Hij laat zich niet gek maken en staat voor zijn personeel. Juist onder druk kan Kers prima presteren en hij gedijt naar eigen zeggen extra ‘bij turbulentie’. Hoe groter de uitdaging, hoe meer hij zijn tanden erin zet.

Kers, die 24/7 ‘aanstaat’, is bijna zijn hele carrière verbonden geweest aan TUI. Hij is opgegroeid in een volkswijk in Gouda, waar hij zeer verdienstelijk voetbalde bij onder meer ONA (Ontspanning Na Arbeid). Net toen hij op het punt stond prof te worden, kwam hij in aanraking met de reissector. Eerst als animator, maar algauw klom hij op tot inkoper en ging hij zich bezighouden met ‘het vakantieproduct’. “Veel contact met hoteliers om de beste prijzen uit te onderhandelen. Uiteindelijk kwam ik op de Canarische Eilanden terecht, waar ik de leiding kreeg.”

Dat gaat ineens snel, hoe kan dat zo?
“Gewoon keihard werken. Ik ben een praktijkman die ook constant kijkt hoe de positie van TUI Nederland en België versterkt kan worden."

Dit is een deel van het interview met Arjan Kers dat in het komende Reisbizz Magazine verschijnt. Wil je het hele interview als eerste lezen? Meld je aan voor de Reisbizz Society en krijg een melding als het magazine online staat.