26 oktober 2024
Thumbnail voor Terugblikken op 2023 met Marja, Marieke en Patrick: ‘In drukste tijd van het jaar als team achter elkaar gestaan’

Terugblikken op 2023 met Marja, Marieke en Patrick: ‘In drukste tijd van het jaar als team achter elkaar gestaan’

December is bij uitstek de maand om even terug te kijken op het afgelopen jaar. 2023 is voor veel bedrijven het eerste ‘normale’ jaar na de coronacrisis, die er in de reisbranche flink heeft ingehakt. Reisbizz kijkt vandaag terug met Marja Bouwmeester van Sunair, Marieke van der Weijden van Icelandair en Patrick Goorhuis van Special Traffic.

“In 2023 waren er voor ons voldoende uitdagingen maar per saldo was het een mooi jaar met positieve resultaten”, zegt Marja van reisorganisatie Sunair. “Het is ook het jaar dat we weer terug zijn gegaan naar ‘normaal’. Gewoon, weer fijn boekingen maken en prettig contact met alle reisagenten. Onze afdeling Groepsreizen is in het afgelopen jaar aangesterkt met nieuwe collega’s waardoor we hier nog steviger in ons vel zitten. Ons doel om de Kanaaleilanden vluchten vanaf zowel Rotterdam the Hague Airport als Groningen Airport Eelde te vullen is ieder jaar weer een mooie uitdaging en het maakt het hele team trots om steeds weer te zien dat dit lukt”, aldus een positieve Marja. Het resultaat in 2023 is volgens Marja echt een teamprestatie: “Het mooiste was dat we in de drukste tijd van het jaar als team achter elkaar zijn gaan staan. Alle neuzen in dezelfde richting, met elkaar voor elkaar! We hebben echt met elkaar een teamprestatie neergezet.” Voor 2024 zijn er grote dingen op komst voor Sunair, vertelt Mara. “Er komen weer veel presentatiemomenten aan in verschillende jasjes, hierover in januari meer. We hebben in Januari en februari een unieke trein studiereis combinatie naar Parijs en Londen (met de Eurostar).”

Bewogen jaar voor Icelandair
Marieke van der Weijden van Icelandair vertelt dat het een bewogen jaar is geweest. “Zowel in de zomer als in de winter bood Icelandair het grootste netwerk in haar geschiedenis aan, met een hogere frequentie op bestaande routes, en nieuwe routes als Detroit, Barcelona, Praag en Rome.” Voor volgend jaar worden volgens Marieke nieuwe routes aan het bestaande netwerk toegevoegd. “Waaronder Halifax, Pittsburgh en Vágar op de Faeröer. Het Noord-Amerikaanse routenetwerk bestaat in 2024 uit maar liefst 17 bestemmingen. Met name de terugkeer van Halifax in het netwerk is door de reisbranche goed ontvangen. Icelandair bood deze bestemming al eens eerder aan, en er werd vanuit Nederland ook goed geboekt op Oost-Canada. Ook heeft Icelandair Groenland beter bereikbaar gemaakt, met de verplaatsing van de vluchten naar Nuuk, Kulusuk, Ilulissat en Narsarsuak naar Keflavik International Airport, de hub van Icelandair.” Qua vloot heeft luchtvaartmaatschappij Icelandair vernieuwing doorgemaakt. “De vloot werd uitgebreid met nieuwe Boeing 737 MAX vliegtuigen, en in 2024 verwacht Icelandair nog eens 3 nieuwe Boeing 737 MAX’en aan de vloot toe te voegen. Ook werd aangekondigd dat met Airbus een Memorandum of Understanding voor de aanschaf van 13 nieuwe A321XLR vliegtuigen is getekend, met een optie op 12 extra vliegtuigen.”

Nieuwe bestemming voor Special Traffic
Patrick Goorhuis van Maatwerkspecialist Special Traffic zegt dat 2023 weer het eerste volledige reisjaar was. “Met een ongekende reislust van de Nederlander, waarbij wij meer dan 1.000 klanten van retailers op reis mocht sturen waaronder ook een aantal retailers zelf. Het was dus een goed eerste reisjaar voor ons mooie merk.” Special Traffic heeft in 2023 nieuwe reisspecialisten kunnen aannemen. “De kern van het bedrijf. We zijn er trots op dat wij per 1 januari zo’n 41 collega’s tellen, waarvan 31 Reisspecialisten zijn. Bijzonder is toch wel te noemen dat Emmy Nijman, oprichtster van ons moederbedrijf Van Verre, nog steeds meehelpt achter de schermen, terwijl ze toch 75 lentes jong telt. En dit samen doet met haar zoon Jur (nu de eigenaar van de merken).” Voor 2024 staan er grote dingen te gebeuren voor Special Traffic. “We hebben al eerder aangekondigd dat we weer met Japan komen als bestemming (voor vertrek vanaf juli i.v.m.  beschikbaarheid). Onze specialisten Evelyn & Wendy zijn net terug van een 3-weekse inspectiereis door het Land van de Rijzende Zon. Én we komen in 2024 met een nieuwe Special Traffic website.”