21 februari 2024
Thumbnail voor Claudia Wolswijk: Zuiver angst of puur geluk?

Claudia Wolswijk: Zuiver angst of puur geluk?

In Marbella ontmoette ik Javier, een temperamentvolle Spanjaard die het hotel bestierde waar ik de laatste nachten verbleef. De gesprekken die ik met hem voerde maakte me bewust van mijn gevoel, en dat deel ik graag met je. Vol vuur vertelde ik dat de reisbranche weer tot leven is gekomen, ik als ZRA veel boekingen maak en dat ik dat doe met een grote smile op mijn gezicht. Daarnaast vertelde ik hem dat ik het doodeng vond en ik mijn corona-job niet op durf te zeggen, want wat als alles weer gecanceld wordt? - Je kent de scenario’s; oorlog, covid, niets is zeker in dit leven. - Excuses alom.

Grote doel als basis
Al pratend liet ik de Spanjaard weten dat de prachtige boekingen die ik maak me happy maken; blije mensen maken blije reisagent met bijpassend banksaldo. Natuurlijk weer de angstige opmerking “op termijn” erbij van mijn kant. Wat hij toen zei kwam binnen: “Claudia, wat is je doel? Waar wil je heen om gelukkig te zijn?” Mijn antwoord was helder; ik zei dat dat zou komen als ik weer geheel vrij was om te kunnen ondernemen, gas te geven op hetgeen waar ik goed in ben. Javier gaf me het advies dan direct te stoppen met dobberen. Daarmee blijf je immers doelloos ronddrijven. “Neem het grotere doel als basis voor alles wat je doet en maak het waar. Richt al je gedachten en energie op dat doel, en op niets anders. Onderweg naar je doel ga je wellicht hier en daar onderuit, maar de kennis en ervaring die je opdoet maken jouw uiteindelijke succes.”

Een beetje verbolgen nam ik afscheid. De volgende ochtend zag ik de waarheid. Angst belemmert, zonder dat je het in de gaten hebt, trap je op de rem.

Zonder voorbehoud door angst
Eenmaal thuis heb ik mijn werkgever gebeld en mijn baan aan de wilgen gehangen. Wat een bevrijding. Full focus op mijn business. De afgelopen dagen heb ik een prachtig plan geschreven waarin al mijn tools, benodigdheden en plannen staan om weer echt succesvol ZRA te kunnen zijn, zonder enig voorbehoud door angst. Mocht je eens willen sparren over jouw plannen: voel je welkom.

Ik ben zo benieuwd naar jouw gevoel als ZRA-in deze drukke maanden? Regeert de angst of voel je puur geluk? Reacties meer dan welkom!

 Recente berichten